Daniel Ricciardo na trati Velké ceny Španělska

Daniel Ricciardo na trati Velké ceny Španělska | foto: AP

Krize zažehnána? Renault v dalších letech dodá motory nejen Red Bullu

  • 3
Pohonné jednotky od Renaultu jsou dlouhodobě považovány za nejslabší v F1 a vedení Red Bullu se jich dokonce pokusilo před sezonou zbavit. Letos se však problém, zdá se, podařilo vyřešit a obě strany věří, že v roce 2017, kdy přijdou změny pravidel a technických předpisů F1, bude Renault opět na špici.

Stáj formule 1 Red Bull bude startovat v mistrovství světa i v příštích dvou letech s motory od Renaultu. S francouzským výrobcem tým spolupracuje už od roku 2007, minulý rok se ale jejich cesty málem rozešly kvůli nespokojenosti vedení stáje s konkurenceschopností dodávaných agregátů.

Výsledky Velké ceny Monaka najdete ZDE

Do této sezony Red Bull nakonec vstoupil s motory od Renaultu, které vlastně renaultem nejsou, Nesou totiž označení sponzora týmu TAG Heuer. A i když to s tím nijak nesouvisí, problémy zmizely. V předchozí Velké ceně v Barceloně se Max Verstappen stal nejmladším vítězem v historii a Red Bull oslavil první výhru od srpna 2014.

V sobotu v Monte Carlu, kde Red Bull prodloužení spolupráce s Renaultem na roky 2017 a 2018 oznámil, zase Daniel Ricciardo ovládl jako první jezdec stáje po dvou a půl letech kvalifikaci. Ve Velké ceně Monaka pak jen kvůli chybě vlastních mechaniků skončil druhý za mistrem světa Lewisem Hamiltonem. Možná proto bude s motory Renault nově jezdit také druhá stáj Red Bullu s názvem Toro Rosso, která dosud používala pohonné jednotky Ferrari.

Räikkönenova zběsilá jízda s křídlem pod autem

Nejúspěšnější období Red Bull zažil v letech 2010 až 2013, kdy díky Sebastianu Vettelovi získal čtyři tituly mezi jezdci i týmy. S novými technickými pravidly formule 1 možná přijdou další triumfy, Daniel Ricciardo už nejednou dokázal, že špičkového pilota tým má.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž