Kopeckému sezona skončila, ale klid nemá

Kostelec nad Orlicí - Odpočinout od závodění si soutěžní jezdec Jan Kopecký sice už může, ale motoristické napětí ho neopouští ani bezprostředně po skončení sezony. Příští dny totiž budou pro sportovní budoucnost třiadvacetiletého borce z Kostelce nad Orlicí možná ještě důležitější, než závody posledních týdnů.

Bude se v nich rozhodovat o tom, s jakým programem může počítat v příštím roce.

"Rozhodnuto stále není," uvedl Kopecký jen několik dnů po posledním závodě sezony, který mu v Maďarsku přinesl třetí místo.

Kopecký se letos pohyboval především mezi domácím šampionátem a mistrovstvím světa, kde také získal premiérový bod své kariéry.

Nijak se netají tím, že by start ve světovém šampionátu by bral i v příštím roce.
"Mistrovství světa je naší prioritou, ale bude záležet na tom, zda se podaří dotáhnout projekt, který připravujeme," konstatoval loňský mistr republiky.

Zatímco domácí titul získal v roce 2004 s vozem Škoda, letos značky závodních vozů střídal. Vedle vozů z mladoboleslavské automobilky, které měl k dispozici hlavně v závodech mistrovství světa, nejvíce jezdil s Mitsubishi Lancer. "Škodovka je však naší druhou prioritou," dostane se Kopecký k druhému z pilířů v současných jednáních.

Víc však zatím v této chvíli odtajnit nehodlá: "Byly by to jen spekulace, i když rozhodnout by se mohlo v nejbližších dnech."

Na závěr sezóny si Kopecký zazávodil v Maďarsku, na Start Autó Mikulás Rallye dojel třetí. V konkurenci téměř 200 posádek nestačil pouze na vítězného Gergöa Szabóa, který startoval s vozem Ford Focus WRC, a Frigyese Turániho, jenž jel stejně jako český pilot s produkčním Mitsubishi.

"Promáčená šotolina byla pro nás netradičním povrchem. Start na této soutěži byl velkou zkušeností," uvedl český jezdec.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž