Kaláb dojel opuštěn, soupeř mu odpadl

Brno - Jako bezprizorní poutník, jehož cesta zajímá možná jen jeho samotného, si musel na konci závodu třídy do 125 ccm připadat brněnský jezdec Igor Kaláb z týmu ÖMW Team Hanusch. Poslední kola kroužil na čtyřiadvacátém místě, bez naděje někoho předjet a bez nervozity, že by mu někdo mohl dýchat na záda. "Konec, to už bylo o ničem. Nikdo přede mnou, nikdo za mnou," krčil rameny Kaláb, který si povzdechl, že se mu na Masarykově okruhu nepodařilo překonat loňský výkon.

"Motorka byla stejná jako vloni, takže víc se mi z ní vymáčknout nepodařilo. Čekal jsem na nové zapalování, které mohlo jistý posun přinést, ale nedočkal jsem se," litoval.

I tak skončil Kaláb nejlépe ze všech domácích zástupců ve třídě do 125 ccm. Za ním skončila jediná žena nejslabší kubatury Markéta Janáková, Václava Bittmana potkal v předposledním kole pád a nebyl klasifikován.

Svůj jediný start v závodě mistrovství světa, na který pravidelně získává divokou kartu, si Kaláb přesto z větší části užil. Dobře odstartoval, na rovinkách se však projevil slabší výkon jeho stroje a Kaláb se postupně propadal.

"V průběhu závodu jsme vytvořili dvojičku s Italem Ballerinim, což mi vyhovovalo, protože on je zkušený jezdec, žádný plašák, který dělá chyby. Jeli jsme dobře, soupeřili spolu, ale pak měl Ballerini nějaké problémy a tři kola před koncem odpadl. Pak už se nedělo nic," podotkl Kaláb.

V nadsázce dodal, že Ballerini byl už „bojem“ o čtyřiadvacáté místo znuděný. O jedenáct vteřin za ním dojela do cíle Janáková.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž