Jezdci octavií ukončí boje v Mostě

Plzeň, Karlovy Vary - Bez pátého jezdce aktuálního pořadí Pavla Červenky odstartuje o víkendu závěrečný podnik okruhových závodů Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup. Dvaadvacetiletý karlovarský pilot totiž dává přednost automobilové Magnum Rallye, která odstartuje v sobotu ve Vyškově na Moravě, a poprvé po čtyřech letech bude na startu chybět. Naplno tak naplňuje ohlášený přestup do světa rychlostních zkoušek. "Rallye jsou pro mě nyní prvořadé. Od středy se budu v okolí Vyškova seznamovat s tratí. Na octavie ale nezanevřu, v neděli odpoledne se přijedu do Mostu podívat a poprvé uvidím okruhový závod škodovek jako divák," uvedl Pavel Červenka.

Na mostecký autodrom ale míří další závodníci ze západních Čech. Ondřej Navrátil, mariánskolázeňský pilot žijící v Plzni, chystá další útok na přední místa ve třicetičlenném startovním poli. Při posledním klání v Mostě obsadil páté místo a po delším čase si připsal větší bodový příděl. "Lepší výsledek se projevil, sponzoři mě vydatněji podpořili. Proto mám k dispozici více pneumatik a budu na okruhu před závodem více zkoušet," prohlásil Ondřej Navrátil.

Ten se na severočeský okruh vydal už v úterý odpoledne a od včerejška polyká tréninkové kilometry. Další závodník z Mariánských Lázní Josef Paseka se tentokrát soustředí především na závody speciálně upravených vozů Škoda Pick-up Free Stylle. Mezi nimi je před závěrečným podnikem třetí. "V závodě octavií už nemám velkou šanci na lepší umístění, neboť nastoupím s náhradním motorem. Ostrý agregát se odporoučel při posledním podniku a už nemělo cenu ho draze repasovat kvůli jednomu startu," konstatoval Josef Paseka.

Zcela jiný přístup má k poslednímu podniku seriálu karlovarský pilot Alexander Rebjonok. Zajímá jej klasifikace seniorů. "Závody jsou pro mě především odpočinkem. Na pár dnů při nich házím starosti za hlavu. A co je pro mě důležité? Dojet v pořádku do cíle a nebýt poslední. To mi úplně stačí," doplnil Alexander Rebjonok.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž