POZOR, STŘÍKÁ VÍTĚZ. Mark Webber z Red Bullu kropí po vítězství v Brazílii

POZOR, STŘÍKÁ VÍTĚZ. Mark Webber z Red Bullu kropí po vítězství v Brazílii fanoušky šampaňským. | foto: Reuters

Je to příslib do příští sezony, plánoval po triumfu Mark Webber

  • 7
Celý rok zůstával ve stínu týmového kolegy Sebastiana Vettela a zejména kvůli špatným startům se ztěžka drápal na stupně vítězů. Mark Webber vyhrál pouze jednou. V závěrečném podniku v Brazílii. "Měl jsem trochu štěstí, ale to k motorsportu patří," přiznal po závodě. "Je to pro mě důležité vítězství a povzbuzení pro příští sezonu."

Tím štěstím myslel Webber technické problémy týmového kolegy Vettela, který mu kvůli nim musel přepustit vedoucí příčku. Druhý převodový stupeň mistru světa postupně odcházel, až ho v závěru závodu nemohl používat vůbec.

Zpravodajství ze závodu najdete ZDE

"Vypadalo to, že se jedná o lehký problém, ale v průběhu Velké ceny se to zhoršovalo. Nakonec jsem v závěru ani nemohl druhou rychlost zařadit. Mou prioritou bylo dojet," prohlásil mistr světa. Všechna nařčení z toho, že týmovému kolegovi přepustil vedení úmyslně, odmítal.

"Bylo by hodně složité bojovat se Sebastianem o vítězství, kdyby měl auto v pořádku," přidal se Webber. "Už v sobotu při kvalifikaci odvedl dokonalý výkon. Ale vyhrál jsem já a mohl jsem si užívat několik posledních kol na prvním místě. Úžasný pocit."

Vettel získal v sezoně 15 vítězství v kvalifikací a jedenáct triumfů v závodě. Naproti tomu Webber vyhrál pouze jednou a z prvního místa startoval třikrát. Týmu Red Bull uniklo v roce 2011 jediné kvalifikační vítězství.

"Měl jsem lepší sezony než letos," uznal Webber. "Z různých důvodů nebyl vstup do sezony ideální. Museli jsme hledat ve všech oblastech, abych se dostal na vyšší úroveň. Nakonec se to povedlo. Je to dobré rozloučení s naším vozem RB7. Byli jsme téměř bezchybní. Neporazitelní v mnoha směrech. Naši soupeři to měli těžké," hodnotil australský pilot.

Co se bude dít přes zimu, Webber celkem přesně ví. Chce nechat závodění daleko za sebou a hlavně odpočívat. A také si vyzkoušet jiné sporty.

"Chci trochu ubrat na tempu, dobít baterky a poté se vrátit silnější než dřív. A také se chci přes zimu naučit surfovat," dodal třetí jezdec letošního mistrovství světa formule 1. Alonsa porazil o jediný bod. Pokud by při Velké ceně Brazílie skončil druhý, mezi nejlepšími třemi muži sezony by jeho jméno nefigurovalo.

zdroj: www.youtube.com

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž