Jaguar už nehledá náhradu za Laudu

Milton Keynes - Stáj Jaguar doufá, že během několika nejbližších měsíců obsadí volné místo sportovního ředitele, ale už přestala hledat náhradníka za Nikiho Laudu na post bosse týmu. Rakušana Britové vyhodili loni v listopadu a od té doby se spekuluje o tom, kdo by ho měl nahradit. Zatím posledním kandidátem byl expilot F1 John Watson, který však nabídku Jaguaru odmítl. "Špatnou věcí na postu šéfa stáje je to, že jsou velmi, velmi drazí. Tak si troufneme a budeme jiní," řekl ředitel Jaguaru David Pitchforth.

"Budeme mít sportovního ředitele, který bude tým zastupovat navenek a bude rozumět médiím a formuli jedna. Pořád ho hledáme. Doufáme, že se nám podaří někoho získat před závodem v Austrálii," dodal Pitchforth. Velká cena Austrálie se jede 9. března.

Od doby, kdy Jaguar vstoupil v roce 2000 do F1 nákupem stáje Stewart, se v jeho čele vystřídali již čtyři šéfové. V rámci restrukturalizace přišlo loni o práci 70 lidí. Vloni skončil Jaguar sedmý v Poháru konstruktérů.

Jaguar zatím na jednání vedení Fordu, který stáj vlastní, zastupuje Tony Purnell. Ten šéfuje společnosti Premier Performance Division, pod niž spadá jak stáj F1, tak výrobce motorů Cosworth.

Pitchforth nahradil ve funkci ředitel Itala Günthera Steinera, který na svůj post rezignoval v prosinci. Podle dobře informovaných zdrojů Steiner stáj brzy opustí, i když s jejím vedením stále jedná o svém možném budoucím uplatnění.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž