Scott Dixon v závodě IndyCar v St. Petersburgu. | foto: AP

Sérii IndyCar už pošesté vyhrál Dixon. Ale sedm zní lépe, chce rekord

  • 0
Scott Dixon se žene za historickým rekordem americké formulové série IndyCar. Novozélandský pilot Scott Dixon ovládl šampionát už pošesté a už jen jedno celkové prvenství ho dělí od vyrovnání absolutního maxima A. J. Foyta. Čtyřicetiletý Dixon si letošní triumf pohlídal třetím místem ve finále sezony v St. Petersburgu.

Závěrečný čtrnáctý závod zkráceného a pozměněného seriálu kvůli pandemii koronaviru vyhrál Dixonův největší rival Josef Newagarden, jemuž ale ani čtvrté vítězství v ročníku vzhledem k Novozélanďanově náskoku k titulu nestačilo.

Na městském okruhu v St. Petersburgu měl původně sedmnáctidílný šampionát 15. března začít, nakonec se startovalo 6. června v texaském Fort Worth a odjelo se 14 závodů.

Scott Dixon se chystá na závod IndyCar v St. Petersburgu.
Scott Dixon (vlevo) slaví triumf v sérii IndyCar.

„Šest je fajn, ale sedm zní ještě lépe. To bude samozřejmě můj cíl, i když to bude těžké,“ uvedl Dixon ke své historické bilanci. Rodák z australského Brisbane letos stejně jako Newgarden vyhrál čtyři závody včetně prvních tří.

V St. Petersburgu sledovalo finále seriálu na tribunách 20 000 lidí, což byla největší návštěva v sezoně. Bez diváků se poprvé v historii jelo slavných 500 mil Indianapolis, jež bylo v srpnu sedmým dílem šampionátu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Indycar