Dryml začal i skončil pádem

  • 2
Kodaň, Pardubice - Na plošináře Lukáše Drymla jakoby v sobotním závodě Grand Prix v Kodani paní Štěstěna zapomněla. Dvaadvacetiletý jezdec pardubické Zlaté přilby totiž ve dvou ze svých pěti jízd upadl a navíc startoval nejčastěji z té nejméně výhodné pozice. Výsledkem toho bylo letos zatím nejhorší umístění mezi elitou ploché dráhy - jedenácté místo. Mladík si ale s výsledkem hlavu příliš neláme.Dále čtěte: Dryml skončil poprvé mimo desítku

"Je to sport, jednou máte štěstí hodně, podruhé méně. Výsledek nevidím vůbec jako neúspěch, i když jsem byl krátce po závodě zklamaný. Pro nás je důležité pravidelně bodovat a držet se v první desítce," řekl Lukáš Dryml, který je momentálně na pátém místě průběžného pořadí soutěže.

Smůla začala již v tréninku, kde se zadřel nejlepší motor. Další rána přišla krátce po startu první jízdy. Dán Gjedde srazil Drymla při výjezdu ze zatáčky a český reprezentant si při pádu narazil prsty u ruky. "Začalo mě to strašně bolet. Stalo se to na začátku závodu, kdy kulminovala nervozita. Navíc jsem měl problémy se spojkou. Musel jsem proto sáhnout po dalším motocyklu. Byl velmi rychlý, ale neměl takovou dynamiku na startu," sdělil držitel nejrychlejší jízdy v závodě.

Systémem postupových a vyřazovacích jízd se Dryml probojoval až těsně před brány semifinále. To mu však uniklo kvůli druhému pádu. "Neměl jsem dobrý start a zatáčka byla hodně rozbitá. Vjel jsem předním kolem do díry, která ho zvedla, a pak jsem chytil druhou zadním kolem. Rázem jsem byl na zemi," přibližuje konec svého  účinkování na Grand Prix Dánska.

Závod se jel na fotbalovém stadionu Parken, kde vznikl provizorní ovál jen pár desítek hodin přes startem mítinku. Trať byla velmi brzy rozbitá a nedalo se na ni moc předjíždět.

"V porovnání s Millennium Stadium v Cardiffu, kde se jela předchozí Grand Prix, byl ovál lepší. Ale dobrý byl jen na tréninky. Třetí startovní pozice, kterou jsem měl nejčastěji, byla o třídu horší než ty ostatní. Všichni jezdci přes ni najížděli při závodě do první zatáčky, takže byla strašně kluzká. Když ji postříkal, klouzala jako led," hodnotil trať Lukáš Dryml.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž