Grand Prix v Brně. Lukáš Pešek.

Grand Prix v Brně. Lukáš Pešek. | foto: David Neff, MAFRA

Druhá šance pro Peška, motocyklista se příští rok vrátí do mistrovství světa

  • 13
Po závodě v San Marinu uslyšel: Tvoje výsledky nás neuspokojují, v týmu Matteoni končíš. Teď Lukáš Pešek do světa vyslal dobrou zprávu. "Jedeme dál!" V příští sezoně mistrovství světa bude český motocyklový jezdec hájit barvy katarské stáje QMMF Racing Team.

24letý Pešek se vrátí do kategorie Moto2, ve které letos získal 5 bodů. Ten poslední v právě v San Marinu, po němž ho v kombinéze nahradil Kolumbijec Santiago Hernandez.

"Jsem nadšený," vzkázal Pešek přímo z Kataru, kde jednání probíhala. "Jedná se o místo v týmu s velkou perspektivou a těším se na příští sezonu."

Tým QMMF Racing manažersky vede Nasser Khalifa Al Attiyah, prezident katarské motocyklové federace, viceprezident motocyklové federace FIM a šéf okruhu Losail.

Technickým ředitelem a týmovým koordinátorem byl jmenován Miloš Čihák, osobní Peškův trenér, který bude mít na starosti technickou část týmu.

"Projekt, který se podařilo dohodnout, je pro mě jako z říše snů," přiznal Čihák. "Uděláme vše proto, abychom využili tuto jedinečnou příležitost a před námi je v tomto ohledu ještě mnoho práce jak v přípravném období, tak v závodní sezoně."

Peškovým týmovým kolegou bude katarský jezdec Mashel Al Naimi. Dodavatelem motocyklů je japonská společnost Moriwaki, která letos slavila díky Eliasovi premiérový titul mistra světa ve třídě Moto2. Tým bude mít plnou tovární podporu.

Technický personál bude šestičlenný, post šéfmechanika se má obsadit co nejdříve a určitě se bude jednat o zahraničního profesionála v oblasti závodních čtyřtaktů se zkušenostmi z mistrovství světa. Dále by se o Peškův motocykl měla starat dvojice mechaniků, specialista na datarecording, podvozek a pneumatiky. Místo evropské základny týmu by mohlo být umístěno v České republice nebo Španělsku.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Lukáš Pešek