Český Trophy team je stále devátý

Kielce - Český Trophy tým je po čtyřech etapách Šestidenní motocyklové soutěže v polských Kielcích stále devátý. Nadále vedou Finové před Itálií a Francií. České juniorské kvarteto kleslo z devátého na desáté místo. V klubové klasifikaci je stále třetí tým Jiřetína v sestavě s Romanem Michalíkem.

Šestice Ivan Jakeš, Bohumil Poslední, Víťa Kuklík, Karel Scheder, Pavel Melichar a David Čadek dnes zajela sedmý čas, ale v průběžném pořadí nikoho ze soupeřů nepředstihla. Nadále vedou Finové před Itálií a Francií.

Juniorské kvarteto Tomáš Císař, Lukáš Kroupa, Jiří Mejšner a Robert Šíp kleslo z devátého na desáté místo. Na čtvrteční etapu nebudou v dobrém vzpomínat mladí Italové, kteří z první pozice spadli až na devátou. Do předposledního dne soutěže půjdou jako vedoucí tým Španělé.

V klubové klasifikaci je stále třetí tým Jiřetína v sestavě s Romanem Michalíkem, obhájci prvenství z ÚAMK KBS Unhošť se po nevydařené středě posunuli na šesté místo. 

Neoficiální výsledky po čtyřech dnech:
Trophy týmy:
1. Finsko (Silvan, Salminen, Saarenkoski, Aro, Laaksonen, Ahola) 11:29 min., 2. Itálie (Bazzurri, Belometti, Rinaldi, Butturi, Sala, Zani) -2:10, 3. Francie (Planet, Germain, Miquel, Andre, Guillaume, Albepart) -4:28, ...9. ČR (Jakeš, Poslední, Kuklík, Scheder, Melichar, Čadek) -23:58.
Juniorské týmy: 1. Španělsko (Guerrero, Vilanova, Cervantes, Galindo) 9:10, 2. Finsko (Salonen, Mattila, Peltola, Tarkalla) -1:06, 3. Polsko (Oblucki, Szuster, Kedzierski, Widerski) -1:17, ...10. ČR (Císař, Kroupa, Mejšner, Šíp) -26:04.
Klubová soutěž: 1. Moto Club Azzurri (It./Tonelli, Belotti, Bernardi) 19:51, 2. Hämmeenlinnan Moottorikerho (Fin./Pihlajavesi, Wikman, Pohjamo) -5:15, 3. Motoklub Jiřetín II (Baroš, Hrobský, Michalík) -6:45, ...6. KBS ÚAMK Unhošť I (Zaremba, Macek, Rudolf) -10:02, 7. Motoklub Jiřetín I (Z. Gottvald, M. Gottvald, Malát) -11:02, 13. Mitas Betong-Czech Enduro (Dokoupil, Křivský, Toman) -27:40.

O ostatních etapách čtěte ZDE


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž