Český plochodrážník se vklínil do ruské laviny

Krasnogorsk - První finále MS na ledové ploché dráze v Krasnodaru se změnilo v ruský festival. Mezi nejlepší osmičkou pořadí figuruje sedm domácích jezdců, jako jediný se mezi ně dokázal vklínit český plochodrážník Antonín Klatovský. Ten obsadil výborné šesté místo. Zvítězil Vitalij Chomicevič.

Klatovský se do finálových bojů kvalifikoval s velkými problémy, neboť před týdnem v ruské Luchovici obsadil jedenácté, poslední postupové místo.

Ani v Krasnogorsku se mu zpočátku nevedlo, v úvodní jízdě přijel poslední, ale v dalších včetně finálové o 5. až 8. místo pokaždé dojel druhý. Do celkové klasifikace si tak připsal prvních 13 bodů.

Z kvalifikační části postoupil Klatovský jako osmý, ale pak už jej porazil pouze Rus s běloruskou licencí, trojnásobný mistr světa Kiril Drogalin.

"Tonda bojoval a pral se doslova o každé místo. Škoda první nevydařené jízdy, ale ta ztráta mu nakonec stejně nikde nechyběla. První čtyřka byla skutečně vynikající, v této konkurenci je šesté místo skvělé," řekl šéf české ploché dráhy Miloslav Verner, který působí v Rusku v roli prezidenta jury mezinárodní federace FIM.

Výsledky
1. Chomicevič 25 bodů, 2. Bulankin 20, 3. Ivanov 18, 4. Krasnikov 16, 5. Drogalin (všichni Rus.) 14, 6. Klatovský (ČR) 13, 7. Bazejev 12, 8. Lumpov (oba Rus.) 11.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž