Bourdais zvítězil v závodě prototypů

Spa - Francouz Sebastien Bourdais, ve formuli 3000 i přes konec sezony stále ještě rival Tomáše Engeho, o víkendu vyhrál stejně jako liberecký závodník. Zatímco Enge triumfoval s Ferrari 550 Maranello Prodrive třídě GTS závodu American Le Mans na trati Laguna Seca v Kalifornii, obrýlený Francouz vyhrál s Courage C60 Peugeot podnik šampionátu FIA sportovních prototypů v belgickém Spa. A proč jsou stále rivalové z F3000, když se ve druhé lize F1 už dozávodilo? Engeho titul šampiona totiž kvůli dopingové aféře pilota potvrdí nebo vyvrátí až prvního října Světová rada motorismu FIA.Engeho vítězství v American Le Mans
Bourdais ve Spa závodil za stáj Pescarolo Sport, jeho střídačem byl další Francouz Jean Christophe Boullion se zkuešnostmi v Grand Prix. Dvojice vyhrála letos podruhé, když první triumf získala v úvodním závodě v Barceloně.

Druzí dojeli Nizozemci Jan Lammers a Val Hillebrand, kteří letos vyhráli třikrát, včetně květnového závodu v Brně. Se spiderem Dome S101 Judd jsou protřelý bývalý jezdec F1 a vítěz Le Mans spolu s nadějným mladíkem v čele mistrovství.

Třetí místo získal Ital Mauro Baldi s krajanem Vincenzem Sospirim s prototypem RM Judd. Expilot Grand Prix s bývalým šampionem F3000 si tak zopakovali brněnský bronz.

Expilot F1 Jean Cristophe Boullion s vozem Courage Peugeot týmu Pescarolo. Ve Spa vyhrál s krajanem Sebastienem Bourdaisem závod šampionátu FIA sportovních vozů.


Sport v roce 2024

14. 6. - 14. 7. Fotbalové EURO, Německo
29. 6. - 21. 7. Cyklistická Tour de France
1. - 14. 7. Tenisový Wimbledon