Biaggiho čas odolal tlaku krajanů

Brno - Přestože v samotném závěru sobotní kvalifikace Italové Rossi a Capirossi na hondách ostře útočili na skvělý páteční čas krajana Biaggiho, překonat ho nedokázali. Italský jezdec stáje Yamaha tak do zítřejšího závodu kubatury do 500 ccm na MS v Brně odstartuje z pole position. Biaggimu okruh svědčí, bude zde usilovat už o své sedmé vítězství. "Věděl jsem, že bude pro soupeře těžké ten čas překonat," prohlásil krátce po konci kvalifikace Biaggi.Postavení na startu

Hranici dvou minut a jedné vteřiny dokázali prolomit celkem čtyři jezdci. Mimo italského tria se to překvapivě povedlo ještě Nizozemci Goorberghovi s motocyklem proton. "Hodně mě zaskočilo o kolik všichni proti loňskému roku zrychlili," řekl Biaggiho šéf a ředitel týmu Marlboro Yamaha Hiroya Atsumi.

Třetí muž průběžného pořadí kubatury do 500 ccm Capirossi byl se třetím místem spokojen. "Motorka šlapala skvěle, celou kvalifikaci jsem měl dobré výsledky," uvedl Ital. "Je pro mě důležité udržet kontakt s Rossim a Biaggim, protože na ně už ztrácím hodně bodů."

Získaná pozice se líbí i Rossimu, přestože v závěru kvalifikace ve snaze pokořit Biaggiho čas mohutně útočil. "Jsem v první řadě a to je na tomto okruhu hodně důležité," uvedl. "I dnes se potvrdilo, že největšími soupeři budou Biaggi a Capirossi. Myslím, že mezi sebou svedeme velký souboj."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž