Berger: Alexi běž k Jaguaru, jestli můžeš

Vídeň - Rakušan Gerhard Berger apeluje na svého krajana Alexe Wurze, aby nemeškal a využil šance k návratu do světa grand prix, kterou mu dává stáj Jaguar. Wurz by měl v nejbližší době nahradit Brazilce Antonia Pizzoniu. „Pokud dostal šanci, tak nesmí vůbec váhat. Otázkou spíš je, zda je to pro něj to pravé místo. Není to poprvé,“ řekl dosluhující sportovní manažer BMW Gerhard Berger, jenž absolvoval 210 velkých cen. Shodou okolností začal Alex Wurz sérii svých 52 závodů v roce 1997 Benettonu jako nástupce Gerharda Bergera, jenž tehdy skončil s aktivní kariérou.

Dnes devětadvacetiletý jezdec vydržel u Benettonu až do konce sezony 2000, kdy odešel k McLarenu jako testovač. Od té doby se však již několikrát neúspěšně snažil vrátit do velkých cen.

Nyní je Wurz snad nejblíže, protože Jaguar oficiálně potvrdil, že Antonio Pizzonia dostal v Barceloně ultimatum, jinak letí. A McLaren připustil, že by byl za určitých podmínek svého testovače pustil. Tým sice finišuje s přípravou nového monopostu, ale stále má v záloze druhého rezervního jezdce Pedra de la Rosu.

Podle Wurzova otce by mělo rozhodnutí padnout co nejdříve, možná už dnes. “V minulosti už Alex párkrát zvažoval, jaká nabídka je pro něj lepší. Já bych se spíš klonil k jistotě dlouhodobého angažmá, ale už ze mě už hovoří má léta,“ sdělil Franz Wurz. Pokud se jezdec s Jaguarem domluví, měl by mít premiéru 18. května na domácí trati ve Spielbergu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž