Barrichello zuřil: Může za to kvalifikace

Magny Cours - Rubens Barrichello po vynikajícím výkonu v Grand prix Francie, kdy se prodral z desátého na konečné třetí místo, nezapomněl poznamenat, co by bylo, kdyby měl v kvalifikaci auto v pořádku. "Měl jsem hrozně rychlé auto. O to víc mě mrzí sobotní problémy s hydraulikou," uvedl Brazilec.

Barrichello se nemohl zúčastnit sobotní předkvalifikace a proto musel do hlavního boje o místa na startu vyjet jako první.

"To bylo jako penalizace. Z té pozice se nedal zajet slušný čas," postěžoval si.

Druhý jezdec Ferrari začínal až z desáté pozice, ale dostal se přes Davida Coultharda, Jensona Buttona, Juana Pabla Montoyu, Marka Geneho a Kimiho Räikkönena. V závěrečném kole se mu potom vyplatilo vyčkávání a předjel i třetího Jarna Trulliho.

"Bylo to skvělý závod," dodal jezdec, který prozradil, že se snažil nebláznit a zabrat naplno vždy, když měl volnou trať.

"Myslím, že Jarno na vjezdu do zatáčky číslo třináct příliš zpomalil. Díky tomu jsem mohl v patnácté zatáčce proklouznout na třetí místo," komentoval předjížděcí manévr. "Bylo to riskantní, ale tenhle risk stál za to. Ten konec a výsledek mě nadchly."

Barrichello si odvážným manévrem zajistil osmé postavení na stupních vítězů v sezoně a šesté v řadě. Na první místo svého suverénního stájového kolegy však ztrácí 22 bodů.

Ferrari má nyní v Poháru konstruktérů dvakrát tolik bodů jako jako druhý tým Renault. Technický ředitel Ross Brawn ocenil výkon své dvojky. "Jel úžasný závod. Dostal se na správné pozice a byl rychlý, kdy potřeboval. Byl tak dobrý jako Michael."

Rubens Barrichello s vozem Ferrari vyhrál kvalifikaci Velké ceny Spojených států.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž