David Dvořák

David Dvořák | foto: UFC

Dvořák zná termín dalšího zápasu v UFC, v červnu se představí ve Vancouveru

  • 0
Český MMA bojovník David Dvořák již zná termín i jméno svého dalšího soupeře v přední světové organizaci UFC. V červnu se ve Vancouveru utká s Američanem Mattem Schnellem. Zápas sice ještě nebyl oficiálně potvrzený, ale Dvořák již na svých sociálních sítích sdílel grafiku s programem kanadského galavečera.

„Můžu potvrdit, že jsem podepsal smlouvu, ale zatím nemůžu potvrdit soupeře. Čekáme až na oficiální potvrzení ze strany UFC. Máme jisté datum, soupeře a už i místo,“ uvedl Dvořák pro Hradecký deník s tím, že jeho šestý zápas v UFC se odehraje v létě.

Zatímco třicetiletý český bojovník má v organizaci na svém kontě pět zápasů, z nichž první tři vyhrál, o tři roky starší Schnell absolvoval v UFC 12 duelů, ze kterých má šest vítězství. Dvořák i Schnell v loňském roce shodně prohráli s Brazilcem Matheusem Nicolauem.

Bojovník Dvořák: UFC je hodně krutý byznys, dokážou kohokoliv potopit

„Kdyby to byl on, tak na čistě teoretické rovině si myslím, že to je dobrý protivník. Jde o frajera, který je v UFC číslo 8, velice zkušený, má tam za sebou spoustu velkých zápasů. Pro mě by to byla obrovská šance dostat se zpátky na vítěznou vlnu, dostat se blíž k TOP 5,“ uvedl Dvořák, jenž v UFC poslední dva zápasy na prohrál na body a v žebříčku muší váhové kategorie je desátý.

Hradecký bojovník si uvědomuje, že jej čeká extrémně náročný zápas. „Ale člověk si prostě nemůže vybírat. Já jsem si v UFC nikdy nevybíral a ani nebudu. Pokud chci být nejlepší, tak musím porážet všechny a tohle by byl jeden z těch soupeřů, kterého bych musel na své cestě porazit,“ dodal Dvořák.

,