Ženy na můstcích Janda rád uvítá

  • 3
Frenštát pod Radhoštěm - Pořádně nabitý program má skokan na lyžích Jakub Janda i nyní, na jaře. Ve čtvrtek odpoledne trénoval v Harrachově, včera ráno se už připravoval ve Frenštátě pod Radhoštěm a stihl také v Ostravě převzít Nissan, vůz, který vyhrál v zimě na Turné čtyř můstků.

"A v pondělí už odjíždíme do Rakouska. Skákat," řekl Jakub Janda, letošní vítěz Světového poháru. "Minulý týden jsme byli v Ramsau, teď nás čeká větší můstek ve Stamsu."

Nezačínáte skákat brzo?
Spousta mančaftů už skáče. My začínáme pořád stejně, každý rok.

Jak si zvykáte na nového reprezentačního trenéra, Rakušana Richarda Schallerta?
Ritchie je sympatický člověk, spolupráce je dobrá. Přišel s řadou změn. Uvidíme, co to přinese do budoucna.

A co vaše napjaté vztahy s vedením skokanského úseku? Už jste došli k nějakému kompromisu, pokud jde o umístění reklam na vaší výstroji?
Ne, v tom žádný posun není. Předali mi reprezentační smlouvu, ale není o čem jednat. Je bez všech dodatků, bez všeho. Až když bude kompletní a přibudou k ní dodatky, které by tam měly být, tak začneme jednat.

Nově budou na mistrovství světa a olympijských hrách skákat na lyžích i ženy. Líbí se vám to?
Vždyť ženy dělají různé sporty. Vím ale, že se to panu Josífkovi (sportovní ředitel skokanského úseku) hrozně nelíbí. Hodně proti tomu protestovali s panem Škodou (šéf skokanského úseku). Ale tak to je. Ženy dělají sjezd, věnují se karate, hrají fotbal, hokej. Proč by nemohly skákat?

Vidíte v Česku nějaké ženské talenty? Co třeba Vlaďka Pustková?
To je talent. Když přijdu na můstky, je tam spousta malých holek, zajímá je to. Je to vidět i u nás ve Frenštátě. Tady skáčou tři čtyři holky.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž