Momentka ze závodu Tour de Ski na pražském Výstavišti

Momentka ze závodu Tour de Ski na pražském Výstavišti | foto: Michal Šula, MF DNES

Závodu Tour de Ski nebude velet agentura, v níž figuruje Neumannová

  • 2
Závod Tour de Ski Pražská lyže už nebude organizovat agentura Kentaura, ve které figuruje Kateřina Neumannová, bývalá šéfka organizačního výboru světového šampionátu v klasickém lyžování v Liberci. Lyžařský svaz se rozhodl pořadatelství změnit kvůli dluhům z MS.

Podle serveru Aktuálně.cz pražské závody nově zajistí společnost CS Ski, kterou vlastní svaz. "Je to kvůli nevyjasněným a neuzavřeným pohledávkám u organizačního výboru mistrovství světa. A všichni ví, že společnost Kentaura se na pořádání podílela," řekl serveru viceprezident svazu Petr Honzl.

Kentaura patří Josefu Jindrovi, příteli a poradci Neumannové. Výkonný ředitel společnosti Antonín Hálek nicméně uvedl, že s pořádáním závodu nadále počítá a už se už začalo s přípravami.

Sprint v Praze má být v příští ročníku Tour de Ski jediným českým závodem. Z prestižního seriálu zařazeného do Světového poháru naopak vypadlo Nové Město na Moravě.

Lyžařské MS v Liberci se konalo od 18. února do 1. března. Ze státního, městského a krajského rozpočtu putovaly na šampionát více než dvě miliardy korun, přesto šampionát skončil hospodářským nezdarem.

Organizační výbor počítal s rozpočtem kolem 594 milionů, náklady však byly nakonec o 30 milionů vyšší a příjmy o 86 milionů nižší. Více než půl roku po skončení MS organizátoři čelí řadě žalob, v nichž se dodavatelé dožadují zaplacení svých faktur.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž