RYCHLOST. Ester Ledecká sviští po trati sjezdu v Lake Louise.

RYCHLOST. Ester Ledecká sviští po trati sjezdu v Lake Louise. | foto: Reuters

Ledecká skončila v tréninku na sjezd ve Val d'Isere čtvrtá

  • 4
Nadějně se Ester Ledecká sžívá s prostředím Val d'Isere. V úvodním tréninku na sjezd Světového poháru lyžařek skončila ve francouzském středisku čtvrtá a na vítěznou Rakušanku Ramonu Siebenhoferovou ztratila 32 setin.

Dvojnásobná olympijská šampionka Ledecká vede pořadí disciplíny díky výhře v prvním sjezdu sezony v kanadském Lake Louise, což byl její premiérový triumf v závodu SP. Ve druhém sjezdu skončila o pouhé dvě setiny čtvrtá a v Savojských Alpách bude hájit červené číslo.

Ve Val d’Isere pojede Ledecká na lyžích poprvé v kariéře. „Bude to další nová zkušenost, protože na tomto kopci jsem jela jen jako malá a to si vůbec nepamatuji. Byl to nějaký žákovský závod. Doufám, že nám to vyjde pěkně a že si to tam užiju,“ řekla Ledecká po nedělním paralelním slalomu ve Sv. Mořici.

V pátek je na programu druhý trénink a v sobotu od 10:30 závod. V neděli mají ženy v plánu první kombinaci sezony.

V minulosti vždy touto dobou závodila Ledecká na snowboardu, ale tentokrát dala přednost lyžím, což se teď ukazuje jako prozíravý krok. Světový pohár snowboardistů se momentálně jede v italské Carezze, kde se česká oboživelnice v předchozích sezonách pokaždé dostala na pódium. 

Čtvrteční paralelní obří slalom však zhatilo teplé počasí.  Protože se kvalita trati neustále zhoršovala, jury závod ukončila během osmifinálových jízd mužů. V čele pořadí seriálu zůstali po čtyřech paralelních závodech Ital Roland Fischnaller a Němka Ramona Hofmeisterová.

Úvodní trénink na sjezd SP lyžařek ve Val d'Isere

Pořadí: 1. Siebenhoferová 1:15,06, 2. Ortliebová -0,24, 3. Tipplerová (všechny Rak.) -0,26, 4. Ledecká (ČR) -0,32.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž