V Liberci se Světový pohár skákat nebude

L i b e r e c - Počasí přinutilo pořadatele zrušit závod Světového poháru skokanů na lyžích, který se měl konat 9. a 10. prosince v Liberci. "Práce byla precizně odvedená, vše připraveno, a teď musíme vše odvolat. Je to pro nás citelná ztráta," řekl prezident organizačního výboru Roman Kumpošt. Příprava stála odhadem sedm miliónů korun. Byly připravené nové tribuny, stožáry pro umělé osvětlení a chystala se poprvé speciální obří videostěna pro diváky. Malá naděje, že se v této sezoně Světový pohár v Liberci přece jen objeví, ještě žije. Kumpošt se pokusí jednat o jiném termínu. "Ale kalendář je tak nabitý, že to bude víc než těžké," odhadl Kumpošt.

Na ještědské stodvacítce není sníh a teplá fronta nedovolí organizátorům vyrobit umělý sníh. Mezinárodní lyžařská federace (FIS) závody zrušila bez náhrady, a tak se další soutěž SP uskuteční až 16.-17. prosince ve švýcarském Engelbergu.

Koncem týdne FIS zrušila SP v rakouském Ramsau, kde se mělo skákat v pátek 8. prosince. V Liberci byla na sobotu za umělého osvětlení v plánu soutěž družstev a v neděli závod jednotlivců. Liberečtí organizátoři Světový pohár odvolali v neděli hodinu před polednem. "Čekali jsme, jestli se ráz počasí zásadně změní. Jenomže výhled na příští týden je stejný a nemáme garanci, že by mohlo nastat ochlazení. Nemůžeme podstoupit riziko a přípravu rozjet," dodal Kumpošt.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž