Diskuze

Tuhle výhru mi snad už nevezmou, doufá Bauer

Lukáš Bauer měl sbalené věci a chystal se odjet domů! Tak reagoval na rozhodnutí FIS ohledně hodnocení handicapových závodů. "Nakonec jsem se rozhodl, že nejlepší odpovědí bude dneska zase vyhrát," řekl na tiskové konferenci Lukáš Bauer, kterého kromě pocitu zadostiučinění hřeje i dvouminutový náskok v čele Tour.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

tomek_n

3. 1. 2008 10:27
Čapkovy exhibice ...
... se spíše snažím zapomínat a rozhodně si je nezapisuju. Ale fakt je, že u lyžování mi vadí opravdu hodně.
On snad už úplné hovadiny neplácá, ale celkový dojem mám ten, že moje babička by se v tom orientovala lépe.
Pro příklad jenom jednu čerstvou věc, kterou si pamatuju: při prologu se polovinu závodu zmiňoval o skvělém průběžném pořadí Koukala (okolo desítky), přičemž vůbec netušil , že Jakš byl tou dobou průběžně třetí.
Otázka pro ČT: Nebylo by možné, aby pan Čapek komentoval jenom fotbal?
0 0
možnosti

Partana

3. 1. 2008 9:59
Zmatky dělá bohužel ČT a bafuňáři
Já jsem byl na prvních dvou závodech v Novém Městě. Tam byly závody komentovány p. Škorpilem přímo na stadionu a na večerním zahájění na náměstí. Pravidla byla jasná. Na stadiónu se vyhlašoval vedoucí závodník dne i vedoucí závodník Tour de Ski. I tam se však ukázalo, že třeba po druhém závodě švédové vůbec nechápali, že by měli stát na stupních vítězů, i když ten den dojeli za Bauerem. Z toho usuzuji, že pravidla byla jasná ostatním účastníkům jen čechům ne. Přitom komentátor upozornil, že body do SP se rozdávají dle nejrychlejších časů dne. Takže největším překvapením určitě nybylo rozdávání bodů do SP, ale rozdělení peněz. To je to, co Bauera naštvalo. A ani se mu nedivím. Když mu říkají, že vyhrál určité peníze a za pár dnů příjdou a řeknou, že vyhrál jen třetinu, tak to samozřejmě naštve každého. To je ale právě chyba bafuňářů. Jinak v ČT se objevilo tolik rozporuplných informací, že jsem byl v šoku a říkám si, jak je to asi s informacemi z os
0 0
možnosti

trumbera

3. 1. 2008 11:39
Re: Zmatky dělá bohužel ČT a bafuňáři
Konečně někdo, kdo potvrdil co jsem tvrdil včera - bez ohledu na to, jestli je sytém Tour správný nebo ne by se nemělo tvrdit, že se pravidla změnila v průběhu. Pouze naši hloupí bafuňáři, novináři a komentátoři neměli potřebu si zjistit pravidla, případně se někoho inteligentnějšího zeptat. A pak se musí na veřejnosti vytvářet dojem, že někdo zlý to náhle změnil aby zabránil Čechům vyhrávat. Jak je vidět, tak Škorpil to věděl, na Eurosportu to také komentátoři věděli.
0 0
možnosti

marpie

3. 1. 2008 8:24
výklad pravidel
Nedivte se že narychlo upravili výklad pravidel aby Bauer nevyhrál téměř vše. Na stránkách Tour de ski je označen jako hlavní favorit Angerer. Jako spolufavorité: Hetland, Legkov, Northug, Oestensen a jako černí koně: Dementěv, Filbrich, Goering, Jauhojervi, Roennig a Vittoz. O Bauerovi ani ťuk. Tak přece nemůžou dopustit aby jim tam vyhrával někdo s kým nepočítají. I když ten výčet je fakt zajímavý. Nikde žádný Ital a ani Gjerndalen který je druhý. Jinak jsem si četl pravidla Tour a tam je psáno že těch 50 bodů do svěťáku dostane vítěz každého závodu pokud se dostane do cíle Tour. O tom že vítězem je ten kdo má nejlepší čas i ve stíhačce tam není ani zmínka. Tak asi tak.
0 0
možnosti

Ív0

3. 1. 2008 7:39
Čapek
Nezlobte se na mě, ale nikdo nemůže chtít po veřejnoprávní televizi dokonalé informace, pokud to bude komentovat ten "rétorik" pan Čapek.
0 0
možnosti

pawn

3. 1. 2008 8:19
Re: Čapek
Čapek je živoucím důkazem toho, že člověk k tomu, aby se mohl dlouhodobě živit komentováním nepotřebuje vůbec ani trochu komentátorkského talentu. ale hlavně, že se pravidelně ohání jakýmisi experty, kteří jistě netušili, jak se bude zápas (závod) vyvýjet. To, že existují ještě horší komentátoři není omluvou, protože ho srovnávám s tou většinou, která je na Čt lepší. Nesrovnávám ho s Bažantem (zhruba je na tom stejně) ani se Slepičkou, který je skutečným tragédem na Sport 1. Tento antikomentátor potvrzuje, že kvalitu nevyžadují ani soukromé společnosti (proč mi zůstává utajené, ale asi kamarádšoft). ať si klidně przní fotbal, protože zápasy na Sport1 moc nesleduji, ale proč musí dělat i NHL? Tragičnost jeho komentování je navíc zdůrazňována druhým komentátorem, kterému k tomu, aby byl o milion tříd lepší stačí pouze (světe, Slepičko a Šapku divte se), aby komentoval jen to, co se skutečně děje místo spousty zybtečných a rušících keců okolo. 
0 0
možnosti

Martin HSJ

3. 1. 2008 6:14
Kouknul jsem se do kalendáře svěťáku
a předposlední závod sezony je hromadný start a poslední závod je se startem s hendikepy, jsem zvědavej jestli tam bude první v cíli určitě vítězem nebo to bude řešeno jako na téhle zmršenině. (Berte to jako čistě řečnickou otázku)
0 0
možnosti

Buster

3. 1. 2008 10:46
Re: Kouknul jsem se do kalendáře svěťáku
Podle mě poslední "vrchařskou" etapu vyhraje zase ten s nejlepším časem a dostane 5000 CHF. Ten, který bude na kopci první, a vyhraje tak Tour, dostane 150 tis.CHF.
0 0
možnosti

space-worm

2. 1. 2008 23:50
bonifikace
účelem bonifikací je teda jen případné lepší postavení na startu? nebo na co jsou, když se nezapočítávají do výsledného času?
0 0
možnosti

trumbera

3. 1. 2008 0:22
Re: bonifikace
bonifikace se započítávají do celkového pořadí Tour. Kromě toho se soutěží i o vítězství ve sprintu za celé Tour a o pořadí rozhoduje právě získaná bonifikace. Takže třeba Bauer je docela vysoko v hodnocení sprintu, protože má již 40 s bonifikací (dnes 10 za 2. místo na mezičase a 15 za cíl, dalších 15 za první klasický "sprint"- prolog)
0 0
možnosti

marxengelskocek

2. 1. 2008 23:36
Tak..
Tak vyhrál vůbec něco Bauer nebo nevyhrál? A počítá se to jeho vítězství do světovýho poháru nebo to jen taková šaškárna pro lidi?
 
0 0
možnosti

trumbera

3. 1. 2008 0:26
Re: Tak..
Ano, jeho vítězství se počítá do světového poháru ale body se udělují až po skončení Tour jen těm, kteří dokončí. Hodnocení je poloviční (první 50 bodů), takže by prozatím měl dostat body 2x za 1. místo (prolog a klasická 15km, 1 za druhé (1. stíhačka) a jednou za 13. místo (2. stíhačka)
0 0
možnosti

trumbera

2. 1. 2008 23:18
a ještě dokončení
Dokud tam budou někteří bafuňáři jen na dovolené, případně tam budou hlupáci za zásluhy, tak svoji blbost budou svalovat na intriky ve vedení FIS apod. A vy jim na to skáčete. Chápu rozčilení Bauera a spol, že to nevěděli, ale kdyby doprovod dělal co má, tak jim to mohli říct již před statrtem. Všemu samozřejmě napomáhají hloupí komentátoři - když po první stíhačce byl vedle Bauera vyhlašován Jonnier jako vítěz dne, tak blábolili, že vedle Bauera je druhý v pořadí. Přitom na Eurosportu to komentovali správně(tam ale komentují profíci:-) a dokonce byl na obrazovce i titulek - ale toho si naši komentátoři jaksi nevšimli. Zajímalo by mě, jestli vůbec vědí o bonifikacích i na mezičasech apod. Pokud jde o smysl stíhačky, tak je jasné, že se to dělá proto, aby se rozdíly zmenšovaly a bylo to zajímavější (pro diváky a hlavně sponzory!). Nejde o spravedlnost (MS v hokeji taky nevyhraje tým, který vyhrál nejvíc závodů, natož nejvyšším skóre).
 
0 0
možnosti

hurrrikan

2. 1. 2008 23:36
Re: a ještě dokončení
Ach jo.. zkus si nejprve pořádně přečíst vše co se o tom ví a neplácej tu takové kraviny... Jinak s komentářem CT souhlasím, je to děs běs...
0 0
možnosti

RVK

2. 1. 2008 23:13
***
No, mě se moc nelíbí ani závody s hromadným startem, myslím si, že běžky jsou o něčem jiným než cyklistika a tenhle seriál to jen potvrzuje
0 0
možnosti

trumbera

2. 1. 2008 23:12
radši přemýšlejte
Fandím samozřejmě všem našim lyžařům, ale než začnete plodit nějaké teorie o spikutí, tak radši přemýšlejte. Nechci se hádat, jestli je systém zařazení stíhačky doprostředka závodu rozumný nebo ne, ale fakta:
Pravidla TdSki si každý mohl stáhnout z internetu. O celkovém výsledku rozhoduje celkový čas ze všech závodů po odečtení bonifikací. Za celkový výsledek jsou výrazné body do světového poháru a slušná finanční odměna. Kromě toho jsou (letos poprvé) udělovány i body (a peníze) za pořadí v denním hodnocení. Co je denní hodnocení není jednoznačně řečeno, takže u stíhačky to může být první v cíli (ale pak to není hodnocení denní ale kombinace s předchozími závody) nebo držitel nejlepšího času dne.  A když bych byl bafuňář a neměl nic jiného na práci, tak pokud bych tomu nerozuměl, tak bych se někde oficiálně zeptal. Závodníci nejsou od toho, aby studovali pravidla - od toho tam mají dostatečný tým, který má hrazen veškeré náklady ( to si můžete najít na webu).
0 0
možnosti

hurrrikan

2. 1. 2008 23:34
Re: radši přemýšlejte
Problém je v tom, že výklad pravidel změní v průběhu seriálu! Nejdřive je to tak, ale protože se to nehodí tak se výsledky upraví, aby to nebylo tak stereotypní. O tom, že ani FIS neví jak to vlastně je svědčí jejich vlastní stránky: http://www.fis-ski.com/uk/604/613.html?sector=CC&competitorid=3391&type=result
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Hokej

Program a výsledky MS v hokeji 2024: Češi popáté vyhráli, půjdou na Kanadu

10. května 2024,  aktualizováno  20.5 23:06

Česká hokejová reprezentace zahájila domácí světový šampionát vítězstvími nad Finskem a Norskem,...

Hokej

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Hokejisté zabojují s Kanadou o první místo. Kdo jim hrozí ve čtvrtfinále?

18. května 2024  23:27,  aktualizováno  21.5 1:44

Pohodově si došli už pro pátou výhru na turnaji. S patnácti body si také pojistili nejhůře třetí...

Hokej

Švýcarsko - Česko 2:1N. Neúspěšné nájezdové repete, domácí poprvé padli

13. května 2024  19:26,  aktualizováno  23:59

Zase v důležitém boji o pozice rozhodovaly až nájezdy. Na rozdíl od úvodního duelu s Finskem ale...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Česko - Dánsko 7:4. Drama rozsekla zběsilá třetí část, trefilo se sedm hráčů

15. května 2024  14:41,  aktualizováno  19:18

Čtvrtý zápas, třetí vítězství. A pořádně cenné. Čeští hokejisté zdolali na domácím mistrovství...

Hokej

GLOSA: Fiasko Síně slávy. Lidi neláká a vozíčkáře čeká navzdory slibům schod

21. května 2024  5:58

V pátek mi pípla zpráva od hokejového svazu: „Nově otevřená Síň slávy českého hokeje se těší...

Hokej

Hokejisté zabojují s Kanadou o první místo. Kdo jim hrozí ve čtvrtfinále?

18. května 2024  23:27,  aktualizováno  21.5 1:44

Pohodově si došli už pro pátou výhru na turnaji. S patnácti body si také pojistili nejhůře třetí...

Cyklistika

Když hraje Juve, šílím. Hirtův šéf Bramati o vášni, kterou dává i Čechům

21. května 2024

Premium Livigno (Od našeho zpravodaje) Během volného dne Gira neustále kmital, přeskakoval z italštiny do angličtiny, rázným hlasem...

Hokej

Polská epizoda mezi elitou končí, Švédsko si poradilo s Francií

20. května 2024,  aktualizováno  23:09

Poláci potřebovali pro záchranu porazit Kazachstán v základní hrací době. O naději přišli ve třetí...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!