Trejbal si po nemoci vyjel první body

Špindlerův Mlýn - V cíli 2. kola těžko popadal a očima střídavě sledoval soupeře na trati a výsledkovou tabuli. Nakonec se Filip Trejbal dočkal. Přestože se teprve dává dohromady po měsíc trvajícím onemocnění, dojel si v pondělí ve Špindlerově Mlýně pro své první tři body do Evropského poháru.

„Bylo to však pro mě hodně náročné, jsem na tom špatně fyzicky a mám problémy se sílou,“ soukal ze sebe ještě předtím, než bylo stoprocentně jasné, že v závodě obsadí bodovanou, 28. příčku.

Devatenáctiletý borec onemocněl v listopadu, poté se měsíc léčil a lyžování muselo jít stranou. Na start pondělního slalomu se postavil po pětidenním tréninku a čtyřech závodech. „Teď bojuju sám se sebou,“ připouští.

Když šel na start druhé jízdy, věděl, že se potřebuje dostat minimálně před sedm soupeřů. Z úvodní třicítky vypadli tři, jednomu se jízda hrubě nevydařila. „Soupeře před sebou jsem nesledoval, soustředil jsem se na vlastní jízdu,“ tvrdil.

Vydařená jízda mu zajistila tři body, a ty mu mohou pomoci i v nominaci na mistrovství světa. Nad tím však nyní nedumá. „Ještě zítřejší závod, pak odpočinek a konečně bude čas naladit na zbytek sezony,“ plánoval si včera.

Filip Trejbal na trati slalomu Evropského poháru ve Špindlerově Mlýně.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž