Streetová chystá návrat ve Val d'Isere

L a k e L o u i s e - Americká lyžařka Picabo Streetová, která se po více než dvou a půl letech pauzy zaviněné zraněním kolena, chystá vrátit do seriálu Světového poháru, by měla startovat v superobřím slalomu ve francouzském Val d'Isere 6. prosince. Devětadvacetiletá olympijská vítězka superobřího slalomu z Nagana a bývalá mistryně světa ve sjezdu se chtěla vrátit již v Park City a v Aspenu, avšak kvůli nové artroskopické operaci poškozené chrupavky v levém koleni musela návrat odložit. "Ještě budu týden odpočívat, abych nabrala energii," uvedla Streetová.

"Mé koleno je již v pořádku a už se do Francie moc těším, stejně jako na celou sezónu. Jen mi je trochu líto, že jsem o pár týdnů musela svůj návrat odložit," prohlásila lyžařka. "Ale po všech těch zdravotních problémech jsem moc ráda, že budu opět závodit," prohlásila stříbrná medailistka z olympijských her ve sjezdu v roce 1994.

Streetová nezávodí od března 1998, kdy si při pádu ve finále Světového poháru ve Švýcarsku zlomila pravou nohu a přetrhala vazy v levém koleni. Během pauzy podstoupila pět náročných operací. Před šesti měsíci začala po dlouhé pauze znovu trénovat.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž