Skikrosař Kraus vyhrál potřetí za sebou

  • 2
Kreichsberg - Český lyžař Tomáš Kraus vyhrál závod Světového poháru ve skikrosu v rakouském Kreichsbergu. Stanley Hayer obsadil páté místo. Kraus, jenž si připsal třetí triumf v řadě, vede i průběžné pořadí Světového poháru, v němž si Hayer drží třetí příčku. V Kreichsbergu skončili za českým vítězem domácí Grüner a Švýcar Steffen.

Kraus byl pátý ve čtvrteční kvalifikaci a dnes v Kreischbergu vyhrál všechny své jízdy. "Zase přišlo štěstí, bez toho to tady nejde, a trochu jsem tomu pomohl," řekl Kraus ČTK.

V cíli před ním soupeři smekali pomyslný klobouk. "To jsme neviděli, že by někdo vyhrál tři závody s takovým přehledem," slyšel Kraus. 

Ve čtvrtfinále se dostal do jedné skupiny s Hayerem a společně postoupili do semifinále. "Ve čtvrtfinále jsme si na trati houkli a nikoho před sebe nepustili," řekl Kraus.

O jízdu později Kraus postoupil s Rakušanem Romanem Hoferem. "Stanleyho jsme trochu zmáčkli, ale ne schválně. Tak nějak to vyplynulo z jízdy a taktizovat už se tam nedalo," uvedl Kraus. Hayer si trochu spravil chuť alespoň výhrou v malém finále a konečným pátým místem.

Kraus nezaváhal ani ve finále a za sebou nechal Rakušana Isidora Grünera, druhého muže průběžného pořadí SP, Andrease Steffena ze Švýcarska i Hofera. "Ve finále mě nakopla jedna díra a v cíli se divili, že jsem to ustál. Jinak to byl čistý řez," řekl spokojený Kraus, který závod odjel s naraženým zápěstím.

Výsledky:
Muži:
1. Kraus (ČR), 2. Grüner (Rak.), 3. Steffen (Švýc.), 4. Hofer (Rak.), 5. Hayer (ČR), 6. Spalinger (Švýc.), ...46. Šafář, 60. Burda (oba ČR).
Průběžné pořadí SP (po 4 závodech): 1. Kraus 326, 2. Grüner (Rak.) 285, 3. Hayer 234.
Ženy: 1. Huttaryová (Rak.), 2. Steffenová (Švýc.), 3. Grauvoglová (Něm.), 4. Iljansová (Švéd.), 5. Senftingerová (Něm.), 6. Davidová (Fr.).
Průběžné pořadí SP (po 4 závodech): 1. Davidová 320, 2. Huttaryová 247, 3. Iljansová 195.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž