První kolo: Češi uspěli jen napůl

Liberec - Češi uspěli na padesát procent. Do druhého kola pátečního závodu SP ve skoku na lyžích v Liberci postoupili čtyři domácí zástupci z osmi. Nejlepší byl Jan Matura na šestnáctém místě. "Výborný skok. Jsem spokojen. Poprvé se mi tady povedlo neudělat chybu," smál se Matura na všechny strany.

Roman Koudelka zaostal za kolegou z týmu pouze o dvě místa, výraz jeho tváře však žádné příjemné pocity nenaznačoval. Naopak.

"Skok se mi celkem povedl, žádný problém s technikou jsem neměl, bohužel mě opustilo štěstí na podmínky. Trochu mi fouklo," litoval šestnáctý závodník pořadí SP.

Nováček ve Světovém poháru, mladík Jiří Mazoch, postupoval jako sedmadvacátý a zajistí si první body do elitní skokanské soutěže. Těsně proklouzl do třicetičlenného finále Antonín Hájek.

Nejdelší let na značku 132 metrů předvedl největší favorit Rakušan Morgenstern a před večerním rozuzlením pátečního dramatu vede před krajanem Schlierenzauerem a Finem Ahonenem.


Do druhého kola libereckého závodu SP ve skoku na lyžích postoupili čtyři čeští reprezentanti. Nejlepší z nich je Jan Matura na 16. místě. Vede Rakušan Morgenstern.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž