Přípravu lyžařky povodeň neohrozí

Praha - Třikrát vytopená byla během přípravy Šárka Záhrobská, největší talent českého sjezdového lyžování. V sedmnácti letech se probojovala mezi padesát slalomářek, které mají jisté místo v prestižním seriálu Světového poháru. Jak ji zasáhly nedávné záplavy? Nejprve byla evakuována z domu na Malé Straně, kde sportovní rodina Záhrobských bydlí. Pak rozvodněná Vltava změnila i plán jejich letní přípravy. Místo v areálu ve Stromovce, který byl ještě nedávno pokryt bahnem, trénuje s bratrem kondici na Julisce a v Krkonoších. Povodeň ovlivní i její výuku na obchodní akademii v Karlíně.

„Šárka je psychicky odolná. Věřím, že se jí to nedotkne,“ myslí si Petr Záhrobský, otec a trenér v jedné osobě. Na ledovcích probíhá příprava obou závodníků podle plánu a ještě před závodní sezonou si zatrénují s reprezentanty Norska, Rakouska i ze zámoří.

Záhrobskou čeká v nové sezoně kromě startů na mistrovství světa ve Sv. Mořici a mistrovství světa juniorů ve francouzském Serre Chevalier i premiérová sezona ve Světovém poháru.

„Uvažujeme i o závodech v Americe, ale rozhodnutí padne až po testech začátkem istopadu v Rakousku. Uvidíme také, kolik budeme mít peněz,“ plánuje Záhrobský.

Kromě slalomu by se jeho dcera mohla představit na úvod sezony i v obřím slalomu, hlavní disciplíně jejího bratra Petra, který skončil na olympiádě v Salt Lake City na 24. místě.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž