Neumannové pomáhá s mistrovstvím estébák

  • 9
Liberec - Bývalý spolupracovník komunistické tajné policie pomáhá se zajištěním libereckého mistrovství světa v klasickém lyžování. Jan Hlaváček musel v květnu kvůli pozitivní lustraci opustit místo šéfa Kriminalistického ústavu v Praze. Ještě minulý týden figurovalo jeho jméno a fotografie mezi vrcholnými manažery organizačního výboru.

Podle webu liberec2009.com měl vést sekci Bezpečnost, dnes už tam není. Jako vedoucího sekce Bezpečnost jej v září představila prezidentka organizačního výboru mistrovství Kateřina Neumannová.

"Bylo to špatně interpretováno. Pan Hlaváček bude sice spolupracovat i se sekcí Bezpečnost, ale za úkol bude mít například i úkoly v oblasti webu. Beru ho jako odborníka se zkušenostmi, který může mít přínos i v sekci Bezpečnost. Jeho práce bude přesahovat do více sekcí," uvedla včera Neumannová.

"Pan Hlaváček není šéfem sekce. Je konzultantem," doplnil Marek Rejman, výkonný ředitel šampionátu.

Hlaváček v minulosti, a dokonce dvakrát, dostal negativní lustrační osvědčení, několikrát ho prověřoval i Národní bezpečnostní úřad. Pozitivní osvědčení dostal až letos na jaře.

"Souvisí to s činností lidí, kteří se lustracemi zabývali. A je třeba říct, že svou práci nejspíš nedělali, tak jak měli," řekl k tomu na jaře ministr vnitra Ivan Langer Lidovým novinám.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž