Kateřina Neumannová

Kateřina Neumannová mezi svými možnými následovnicemi. | foto: Bořivoj Černý, MF DNES

Neumannová pojede na Jizerské padesátce

Praha - Po Stanislavu Řezáčovi a Martinu Koukalovi získal závod Patria Direct Jizerská 50 další slavnou postavu. Na seznamu účastníků se objevilo jméno Kateřiny Neumannové, která se přihlásila na závod na 25 km. Pro české příznivce to bude možná poslední šance, kdy mohou Neumannovou vidět na domácí scéně.

Když před necelými 14 dny pořadatelé Jizerské padesátky oznamovali účast Martina Koukala na tomto závodu, slibovali ještě jedno velké překvapení.

Dnes svůj slib splnili. Tím překvapením se stala účast olympijské vítězky a nejlepší české sportovkyně současnosti, Kateřiny Neumannové.

„Pro české fanoušky zimních sportů a Kateřiny vůbec to bude možná úplně poslední šance vidět tuto výjimečnou lyžařku zápasit o zlato doma, v České republice,“ řekl k účasti Kateřiny Neumannové Marek Tesař, ředitel pořadatelské agentury Mather Activation.

Závod tak potvrdil, že je schopen přilákat velká jména. Kromě Kateřiny Neumannové se již dříve se přihlásila taková esa, jako je Martin Koukal, nebo loňský vítěz závodu, Marco Cattaneo.

Samotná Jizerská padesátka však stále nemá vyhráno. Počasí i sněhové podmínky jsou na hraně. "Trať je jakžtakž připravena," prozradil Zdeněk Soudný, tiskový mluvčí závodu. "Nyní tam dokonce sněžilo, ale předpověď je taková, jaká je. Pevně však věříme, že ještě něco nasněží a závod se příští týden uskuteční."

Start závodu na 25 km klasickou technikou, na který se přihlásila Kateřina Neumannová, je naplánován na neděli 14. ledna v 10.15 hodin.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž