Reportáž skončila 23. 2. 2019 16:30

MS v Rakousku: skoky na lyžích na velkém můstku

Skoky na lyžích na velkém můstku na mistrovství světa komentuje Michal Koubek.

Němec Richard Freitag se dostává na první místo. Ve druhém kole skočil 129,5 metrů. Celkově z obou kol má tedy tento zkušený Němec 248,7 bodů.

Nor Andreas Stjernen se špatně odrazil a skočil pouze na značku 102 metrů. Umisťuje se na posledním místě.

Rakušané stále zůstávají na prvních dvou místech. Neohrozil je ani Polák Piotr Žyla, který je průběžně sedmý. Ve druhém kole si připsal 121 metrů.

Český závodník

Bulhar Vladimir Zografski je diskavalifikován kvůli nevyhovující kombinéze. Čeští skokani se tak posouvají o jedno místo dopředu. Koudelka je momentálně 9., Polášek 12.

Švýcar Simon Ammann jde na třetí místo. Skočil do vzdálenosti 126 metrů.

A ihned další závodník mění pořadí na čele. Domácí Phillip Aschenwald si připsal 128 metrů. Měl docela dost bodů k dobru z prvního kola, takže jde s velkým náskokem do čela.

Bulhara na čele vystřídal Rakušan Michael Hayböck, který dopadl na značku 125,5 metrů.

Český závodník

Po něm ihned vyrazil Viktor Polášek. Tomu se skok rovněž úplně nevydařil. Zaznamenal 117,5 metrů, kvůli kterým se umisťuje na devátém místě.

Český závodník

Špatný skok od českého reprezentanta. Skočil pouze 120,5 metrů. To na čelo ani náhodou nestačí, je zatím pátý, a český skokan se tak bude muset spokojit s konečným umístěním pravděpodobně ve třetí desítce.

Český závodník

Jak si povede Roman Koudelka?

Japonec Jukija Sato skočil 126 metrů a řadí se na čtvrtou pozici za své týmové kolegy Ita na třetím místě a J. Kobajašiho na druhém. První je stále Bulhar Zografski.

Nejhorší výkon druhého kola předvedl Francouz Jonathan Learoyd, a tudíž jde na poslední místo.

Bulhar Vladimir Zografski skočil také velmi dobře. 128 metrů ho posunulo do čela závodu o 0,9 bodů před Japonce Junšira Kobajašiho.

Rakušan Manuel Fettner jde na druhou pozici. Domácí skokan zaznamenal 133,5 metrů. Momentálně se skáče v téměř ideálních podmínkách.

Jako druhý odstartoval Japonec Junširo Kobajaši. Připisuje si 132 metru, měl však nízké body za styl. I tak mu to ale pohodlně stačí na první místo.

Kanaďan skočil 118,5 metrů. V součtu obou kol má 212,1 bodů.

Kanaďan Mackenzie Boyd-Clowes je už připraven na lavici, která je stále v nájezdovém okně číslo 12.

Po prvním kole vede závod Švýcar Killian Peier, druhý je Němec Markus Eisenbichler, který ztrácí 1,2 bodu. Japonec Rjoju Kobajaši zaznamenal nejdelší skok kola, jenže vinou odpočtů a špatnému stylu je až třetí. Kobajaši ztrácí na vedoucí pozici 2,6 bodů, což je ale určitě v jeho silách stáhnout.

Český závodník

Čestmíru Kožíškovi uniklo 30. místo, které zaručuje postup dále, o 4 pozice. Tomáš Vančura obsadil v úvodním kole velkého můstku předposlední 49. příčku.

Český závodník

První kolo tedy končí. Do druhého se podívají dva čeští reprezentanti. Viktor Polášek obsadil 20. místo. O jednu příčku za ním skončil Roman Koudelka.