ZASE V TRÉNINKU. Americká sjezdařka Lindsey Vonnová plánuje po operaci kolene

ZASE V TRÉNINKU. Americká sjezdařka Lindsey Vonnová plánuje po operaci kolene znovu naskočit do lyžáků. | foto: AP

Čeká mě krok do neznáma, ví Vonnová, která překonala těžké zranění

  • 5
Zázračné uzdravení? Lindsey Vonnová už je blízko. Po vážném zranění kolena, které utrpěla na únorovém mistrovství světa, se americká lyžařská hvězda bála, jestli vůbec stihne olympijské hry v Soči. Teď osmadvacetiletá královna rychlostních disciplín dokonce zvažuje start v úvodním závodu v obřím slalomu Světového poháru, který se tradičně koná koncem října v Söldenu.

Vonnová si je jistá, že se do Světového poháru zapojí nejpozději na přelomu listopadu a prosince v Beaver Creeku, nevylučuje však ani start na rakouském ledovci 26. října. "Ještě nejsem na maximu svých schopností, ale cítím se hodně silná, takže začínám uvažovat o Söldenu," řekla Vonnová ve videorozhovoru s novináři z Ohia, kde její partner Tiger Woods hraje golfový Prezidentský pohár.

Čtyřnásobná vítězka Světového poháru Vonnová se zranila na šampionátu ve Schladmingu. Při hrozivě vypadajícím pádu v superobřím slalomu si přetrhla zkřížený i postranní vaz v koleně a zlomila holeň. Po měsících bolestivé rehabilitace se vrátila na sníh před čtyřmi týdny v chilském Portillu.

Pokud bude pokračovat ve svých stabilních výkonech z minulých sezon, čeká ji tuto zimu výrazný zápis do historie. Čtyři vítězství v závodech SP jí totiž chybí k tomu, aby překonala rekord Rakušanky Anemarie Moserové-Pröllové, jež je s 62 výhrami v seriálu nejúspěšnější lyžařkou všech dob.

Vonnová nicméně nehodlá návrat uspěchat - jejím hlavním cílem jsou olympijské hry v Soči, na nichž bude chtít minimálně vyrovnat zisk zlata (sjezd) a bronzu (super-G) z Vancouveru. "Nejde o to, že bych svému kolenu nevěřila, ještě jsem ho však plně neotestovala. Nebolí mě, neotéká, ale čeká mě krok do neznáma," dodala dvojnásobná mistryně světa.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž