Roman Koudelka v tréninku na MS v Seefeldu

Roman Koudelka v tréninku na MS v Seefeldu | foto: Reuters

Do závodu na velkém můstku prošli všichni Češi, nejlepší byl Polášek

  • 0
Do sobotního závodu na velkém můstku na mistrovství světa v Rakousku se kvalifikovali všichni čtyři čeští skokani na lyžích. Nejlepší v páteční kvalifikaci byl Viktor Polášek, který obsadil 18. místo.

O dvě příčky za ním skončil Roman Koudelka, Čestmír Kožíšek byl ve čtvrté a Tomáš Vančura v páté desítce.

Reprezentanti si splnění prvního postupného cíle pochvalovali.

„Podle předpovědi to byl dnes nejhorší den na mistrovství světa, jsem rád, že pro nás to špatný den nebyl, postoupili jsme všichni čtyři, to je nejdůležitější. Koncentruji se na to, abych (v závodě) skočil dva kvalitní skoky,“ uvedl Koudelka.

Polášek skočil 121,5 metru a získal o čtyři desetiny bodu více než Koudelka, který předvedl o tři metry kratší skok. „Skáče se mi tady dobře, dneska byla oproti tréninkům trochu rychlejší stopa vzhledem k jinému počasí. Hlavní pro dnešek je, že jsme všichni čtyři postoupili do závodu,“ dodal Polášek.

Kožíšek i Vančura zapsali shodně 112 m. „Svůj nejlepší skok zde jsem si asi nechal do dnešní kvalifikaci, což je dobře. Po skoku jsem se díval na výsledkovou tabuli, a když jsem viděl velké Q, tak jsem byl rád - to byl hlavní cíl dne,“ řekl Kožíšek.

Kvalifikaci ovládl Němec Markus Eisenbichler, nejdelší skok předvedl jeho krajan Karl Geiger, jenž jako jediný překonal hranici 130 metrů.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž