Martin Jakš

Martin Jakš | foto: ČTK

Jeli spolu týmový sprint. Nyní se Jakš s Razýmem utkají o místo ve štafetě

  • 15
Trenér běžců na lyžích Miroslav Petrásek tvrdil, že má o složení páteční štafety prakticky jasno. Středeční týmový sprint mu možná trochu plány nahlodal. Jak obsadí místo na prvním, klasickém, úseku štafety?

Zdálo se, že složení štafety už vykrystalizovalo. Martin Jakš a Lukáš Bauer na klasické úseky, Jiří Magál a Martin Koukal na bruslařské. "Aleš si ale o místo ve štafetě řekl a trochu mě nahlodal," řekl po týmovém sprintu Petrásek novinářům.

To ostatně potvrdil i Aleš Razým. "Teď mi to trenér řekl," připustil. "Abych asi neslavil, nebo co. Tak holt bude oslava až v dubnu," usmíval se bezstarostně.

O místě ve štafetě podle svých slov moc neuvažuje. "Já jsem o tom moc nepřemýšlel. Soustředil jsem se na samotný sprint a potom... Kluci mi připadají zdraví, tak nebylo proč o tom uvažovat."

Úterní výkon ve sprintu i středeční ve týmové soutěži jej ale vrátil do hry. "No tak třeba má trenér nějaké nejasnosti. Nebo ví něco víc, než já teď. Nebo má pochybnosti," nenechá se Razým vtáhnout do spekulací.

Naopak Martin Jakš po svém výkonu v týmovém sprintu cítí, že by jeho pozice ve štafetě ohrožena být mohla. "Napadlo mě to," přiznal. "Toto měl být závod, který mě nakopne, ve kterém se rozjedu. Ale přišel pravý opak," bezmocně si povzdechl.

Hůlky do závějí však zahazovat nehodlá. "Jsem přesvědčen, že jsem schopný se dát za ten den dohromady a odjet štafetu dobře," věří si. "Teď si odpočinu, zítra se půjdu projet a uvidíme po tréninku."

Komu dá nakonec Miroslav Petrásek důvěru? Složení štafety musí týmy nahlásit do čtvrteční šestnácté hodiny.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž