Marit Björgenová

Marit Björgenová | foto: AP

Druhou štafetu SP v běhu na lyžích suverénně opanovaly Norky

  • 0
Favorizované Norky vyhrály i druhý štafetový závod Světového poháru v běhu na lyžích. Ve francouzském La Clusaz kvarteto ve stejném složení Skofterudová, Johaugová, Steiraová a Björgenová zvítězilo s bezmála minutovým náskokem před Italkami. Vedoucí běžkyně SP přitom už poslední úsek projela tréninkovým tempem.

Ttřetí doběhly Švédky. Tyto štafety si tak prohodily pozice z úvodního závodu před měsícem ve švédském Gällivare.

Björgová potvrdila vynikající formu a na svém úseku dosáhla nejrychlejšího času ze všech běžkyň. Pod 14 minut se dostala už jen její kolegyně Steiraová.

Suverénně vedoucí žena SP Björgenová tak vyhrála při všech svých startech ve Světovém poháru od skvělého představení na olympijských hrách ve Vancouveru a Whistleru, kde získala tři zlaté medaile a po jednom stříbru a bronzu.

České závodnice štafetu znovu nepostavily.

Ve 14:30 začne štafetový závod mužů na 4x10 km i s českou čtveřicí Martin Jakš, Lukáš Bauer, Petr Novák a Martin Koukal.

Výsledky:

Ženy - štafeta 4x5 km: 1. Norsko (Skofterudová, Johaugová, Steiraová, Björgenová) 58:38,7, 2. Itálie (De Martinová-Topraninová, Longaová, Rupilová, Follisová) -56,6, 3. Švédsko (Lindborgová, Haagová, Rydqvistová, Kallaová) -1:24,1, 4. Finsko -1:42,5, 5. Japonsko -2:34,2, 6. Polsko -2:51,4.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž