Diskuze

Dejme Šárce čas, nabádají experti. Záhrobská má šanci vrátit se na špičku

Třeba je to naposled, co v Česku takovou sjezdařku máme. A třeba se Šárka Záhrobská ještě vrátí na někdejší úroveň. Tak jí ještě dejme šanci, radí čeští lyžařští odborníci po 12. místě české závodnice ve slalomu na mistrovství světa v Ga-Pa.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

spolíčko

25. 2. 2011 16:34
za všechno si může sama ta naše sýrová Veselá kráva

jako ženské v určitých letech už tikají hodiny, tak  jí bohužel jako závodnici už dotikaly, vrátí se tak akorát na špičku závodnic v okresním přeboru a pogratulovat si k tomu může se světově zkušeným trenérem Šťastným, Jak Česko přichází o talenty - to je název story letošní lyžařské sezóny

0 0
možnosti
K

kladivar2

22. 2. 2011 21:45
"Maria Rieschová za rok nebude tak dobrá, Lindsey Vonnová se

"Maria Rieschová za rok nebude tak dobrá, Lindsey Vonnová se dnes sotva dostane z kopce dolů," vysvětloval Holický. ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
PS

Arny

23. 2. 2011 9:01
Re: "Maria Rieschová za rok nebude tak dobrá, Lindsey Vonnová se

Fakt je, že Lindsey Vonn je výsledky takový druhý Bode Miller. Vyhrávala slalom a dnes si v této disciplíně už moc neškrtne. Sám nechápu čím to je - jestli se tak rychle vyvíjí nové pojetí jízdy a někdo nestačí držet krok?

Maria Riesch byla jednička ve slalomu od sezony 2008/2009. K tomu ji ale pomohla zdravotní přestávka Marlies Schild. Ta je už ale zpět a jezdí dobře jako dřív a tak Maria Riech už relativně tak dobrá jako dřív nebude :-)

0 0
možnosti
NB

Náhodný Bodec

22. 2. 2011 9:20
když někdo žije se STRACHEM, jak to asi může dopadnout ...

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
LZS

Lemuz ze Sudet

22. 2. 2011 9:03
Ptam se bez jakehokoliv sarkasmu.

Muze mi nekdo rict cim se vyznamenal a ceho dosahl "ceskoslovensky legendarni lyzar Bohumir Zeman"? Mel jsem vzdy za to ze nejvetsiho uspechu v alpskem dosahl Kurt Heindrich /ci Hendrich???/ z Litvinova v Cortine 56 a sice seste misto ve sjezdu.

0 0
možnosti
H

harbar

22. 2. 2011 9:48
Re: Ptam se bez jakehokoliv sarkasmu.

od 16 let nejvýraznější osobnost československého lyžování... už jako junior vyhrával pravidelně mužské kategorie, nespočetně medailí z evropského poháru... jeho výkonnost byla stabilní a měla neustále vzrůstající tendenci... největší fazonu měl těsně před OH v Lake Placid, kdy začal vozit medaile i ze SP... asi 3 neděle před OH mu slovutný svaz ČSTV oznámil, že na žádnou OH nepojede, což těsně před OH změnil... přesto zkončil na OH na 12 místě (nevím už přesně) i když cca 3 neděle nestál na lyžích... po OH ho začal svaz pravidelně a systematicky zařezávat ... vše vyvrcholilo konfliktem s repre.trenérem Horákem, kterého údajně načapal, jak se mu hrabe v osobních věcech a málem mu nabacal... nicméně ho za to vyhodili z repre, kladli si nesmyslné požadavky k jeho návratu... svaz nereagoval ani na přímluvu Elanu, Stenmarka a pod... B.Zemana režim zničil daleko před jeho vrcholem kariéry. Fyzicky a technicky to byl sjezdař, který mohl jezdit po 30ce. A MÁ TO V HLAVĚ V POŘÁDKU...

0 0
možnosti
R

rysa65

22. 2. 2011 8:29
změna stylu

Já nějak nerozumim tomu, proč mistryně světa a olympijská medailistka musela měnit něco, co fungovalo... myslím [>-]tim styl lyžování, kterým vyhrávala...

0 0
možnosti
PS

Arny

23. 2. 2011 9:30
Re: změna stylu

Taky ne zcela chápu. - Ale odpověď je asi ta - že právě ta stará jízda už nefungovala. Šárka byla (podle mě) na vrcholu v roce 2007 (v době těsně před a na MS v Aare). Od té doby se zhoršovala a na OH bylo její třetí místo úplné náhodné. Asi tomu sama rozumí víc a ví, že jezdí neefektivním stylem.

Zajímavé je ale srovnání s Marlies Schild. Tu právě v jediném závodě Šárka porazila v roce 2007. Později byla Marlies Schild zraněná, dnes je zpět a znovu na vrcholu. Marlies má přitom už 30 let a jezdí na vrcholu déle, takže by měla mít starší techniku než Šárka. Ale je fakt, že o Marlies se vždy říká, že jezdí nejlépe z žen, že jezdí jako chlapy. A nyní i právě Šárka říká, že ženy musí jezdit mužským stylem.

Zajímavé ale je - já nyní schválně sledoval záznam diskuze ze začátku této sezóny. Tam trenér Šťastný říkal, že Šárka má svůj styl a nebudou chtít její techniku předělávat, jen dopilovávat. - že prý by technika Marlies Schild pro Šárku nebyla.

0 0
možnosti
MK

Doktor_QQ

22. 2. 2011 7:19
Tak koukám, že mimo spousty expertů na lyžování

se tady sešla i spousta vděčných dětí z harmonických rodin...

0 0
možnosti
KJ

novamalina

22. 2. 2011 6:08
Takove experty NE!

Co je to za experty.! Dlouhodoby a již 2 sezonu pokracující výkonnostní sešup ve všech disciplínách. A oni to nevidí a chtějí ještě čas???? Jak dlouhý je závodnicky věk ještě?? 4 roky do Soči.? Myslite si že se vyhrabe za rok  nahoru když  se 2 roky řítí dolu.!!! V česku a lyžování kvete závist a mnoha lidem  tento stav vyhovuje a naoko  radi blbě a mnohdy i opačně

Záhrobský  narozdíl od nich řekl jasně: není čas, děláte to špatně a se špatnými lidmi, nemáte výsledky, přemýšlej a Sarka by mu měla poděkovat za včasné varování. Nikoho neurazil ale taky neřekl že ji chce trenovat!!!

Strach a Stastný se schovávají za "změnu techniky" a když ji přebírali mluvili o klenotu a vylepšení techniky a pod. Ztrapnili se nejen jako treneři kteří dokázali opak a ztáhli Sarku do srabu ale jako lidi nedokaži uznat zřetelné chyby.

Prohlásit o někom že je nimand po dvou letech obrovských chyb je spiše ocenění a na mistě by bylo jiné slovo. Možná by pasovalo i na vaše experty!!

0 0
možnosti

cafe2

22. 2. 2011 8:07
Re: Takove experty NE!

Ale ona opravdu zmenila styl , je otazkou jestli ji sedne ci nikoliv , na rychlostni discipliny nema telesne proporce. Vydala se touhle cestou , svoje uz si dokazala tak o co jde. Porad zajizdi do TOP 15 , narozdil od dalsich nasich zavodnic.

0 0
možnosti
FJ

odlisny

22. 2. 2011 0:19
na Šárku bych už nesázel

ale titul Weltmeister ji už nikdo nevezme R^

0 0
možnosti
LZS

Lemuz ze Sudet

22. 2. 2011 8:52
Re: na Šárku bych už nesázel

Titul mistra sveta ji nikdo nevezme. No a? Vite kolik bylo mistru sveta v alpskem lyzovani po kterych dnes nikdo uz nic nevi? Rika Vam neco jmeno mistra sveta ve slalomu z r. 87 v Crans-Montana Nemce Franka Woerndla??? Anebo mistra sveta ve sjezdu roku 89 ve Vail, Colorado Hans J. Taucher??? Pamatuji se jen jmena jako Gustavo Thoni, Ingmark Stenmark, Pirmin Zurbriggen a pod.. To ma ale Zahrobska hodne prace pred sebou si takove jmeno udelat.

0 0
možnosti
VM

e.m.

21. 2. 2011 23:41
ANO CHCE TO ČAS A KLIDNOU HLAVU (a co Křížová?)

Je zajímavé, jak se čeří vody kolem Záhrobské, za jednu méně povedenou sezónu. Cožpak jsou body ve svěťáku málo? Jestli se ukáže cesta změny stylu správná, záleží jen na jejím týmu a na ni samotné ataky na jejich financích. Ne na kecech kompetentních a nekompetentních "trénerů". Proč se třeba nikdo nerozčiluje nad výkony Kláry Křížové? Nebýt mohutné finanční podpory její matky, takováto lyžařka by se nikdy na závody světového poháru a MS nedostala. To jakým gumovým stylem se tato lyžařka prezentuje nestačí a nikdy stačit nebude na světovou špičku. Nestálo by za to, páni novináři, přestat kritizovat Záhrobskou a raději se věnovat skutečným dalším mladým talentům, jejich podpoře a pokusit se tam věnovat ony mohutné finance. Budiž možná ke cti paní Křížové, že se Záhrobské alespoň zastala.

0 0
možnosti
TH

airwar

22. 2. 2011 8:39
Re: ANO CHCE TO ČAS A KLIDNOU HLAVU (a co Křížová?)

Velmi jednoduchá odpověď, Klára Křížová na lepší výsledky nemá, a její největší lyžařskou devizou je to že je dcerou své slavnější matky. Šárka na dobré výsledky jednoznačně má.

0 0
možnosti
MK

klob

21. 2. 2011 22:11
Styď se

Se Šárky je mi smutno, táta ji naučil vše co se týče lyžování, ale zřejmě ji špatně vychoval. Š si neváží ničeho.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Premium služby

Anglie - Brazílie, Francie - Německo. Kde zdarma sledovat sobotní fotbalové šlágry?

27. dubna 2024

Víkend je ve znamení reprezentačního fotbalu a přináší řadu atraktivních zápasů. Po pátečním...

Hokej

Nadvláda pokračuje. Třinec slaví pátý titul v řadě, vyrovnal historický rekord

28. dubna 2024  23:27

Na českém hokejovém trůnu zůstává všechno při starém. Třinec v napínavém sedmém finále porazil...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Třinec - Pardubice 4:1. Oceláři odvrátili konec, finále rozhodne až sedmý zápas

26. dubna 2024  16:30,  aktualizováno  21:40

Drama pokračuje. Hokejová extraliga ani po šesti finálových duelech nezná letošního mistra, neboť...

Fotbal

Sparta uhájila náskok, v šestce zůstalo Slovácko, Karviná se vyšvihla ze dna

28. dubna 2024  14:21,  aktualizováno  16:57

Sparta v závěrečném kole základní části fotbalové ligy suverénně vyhrála v Olomouci (4:1) a před...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Hokej

Pardubice - Třinec 3:0. Pětiminutovka snů přihrála klíčový mečbol Dynamu

24. dubna 2024  17:30,  aktualizováno  21:07

O důležitý třetí bod ve finálové sérii extraligy sváděla obě mužstva litý boj do poloviny zápasu,...

Hokej

Carolina s Coloradem slaví postup, Boston první mečbol nevyužil

1. května 2024  7:15,  aktualizováno  7:58

Aktualizujeme Po hokejistech Rangers a Floridy se staly dalšími postupujícími celky do druhého kola play off NHL...

Fotbal

Stratég Tuchel málem vyzrál na Real a po remíze ví: Chtělo to přidat třetí gól

1. května 2024  6:59

Do odvety si klidně mohli vézt minimálně gólový náskok, protože svého soupeře nejednou dostali do...

Tenis

Skvělý skalp legendy! Lehečka zdolal Nadala, v Madridu prošel do čtvrtfinále

30. dubna 2024  21:50,  aktualizováno  1.5

Parádním výkonem, při němž ani jednou neztratil servis, si vysloužil hodnotnou výhru nad majitelem...

Fotbal

POHLED: Zábranský a fotbal? Projekt, kde pasti číhají na každém kroku

1. května 2024

Premium Bezmála týden uplynul od překvapivého vstupu hokejového bosse Libora Zábranského do fotbalového...