Atypickou premiéru ozdobil Sedlák bodem

Harrachov - V Harrachově prožil neobvyklou premiéru. Na místním můstku absolvoval v přípravě asi osmdesát skoků. Atmosféru závodů Světového poháru už také okusil. Takže? Poprvé se představil s oficiálně novým jménem: jako Borek Sedlák. "Nový rodný list mám od 22. listopadu," potvrdil čtyřiadvacetiletý skokan.

V rubrice křestní jméno má napsáno "Borek". Vlastibor Sedlák je minulostí. "Měl jsem s tím problémy, třeba ve škole mě spousta spolužáků pod tím jménem neznala," přiznal.

Všichni mu odmalička říkali Borek, z juniorského mistrovství světa má diplom - taky na jméno Borek Sedlák. "S Vlastiborem jsem se setkával jen v občance, pase a na různých oficialitách," vysvětloval.

I s oficiálními údaji měl někdy problém. Třeba bakalářskou práci si podepsal jako Borek Sedlák. "Pak jsem to musel přepisovat."

Od konce listopadu už užívá jméno Borek oficiálně. Ale problémů se nezbavil.

V Harrachově jej téměř nepustili na start. Ke startu v závodu Světového poháru je zapotřebí mít na kontě určitý počet bodů z Kontinentálního poháru - jenže ty měl v oficiální databázi Vlastibor Sedlák a ne Borek...

Vše však bylo vysvětleno - a Borek Sedlák získal v Harrachově první bod do hodnocení Světového poháru, za 30. místo a skoky dlouhé 124 a 115,5 m. "U prvního skoku jsem měl trochu štěstí na vítr," přiznal spokojený.

Výsledek z můstku na Čertově hoře by jej mohl "nakopnout". "Rád bych se dostal na závody a ukázal, že umím skákat i jinde než v Harrachově," přiznal český skokan.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž