Zuzana Kohoutová (vpravo) z Jindřichova Hradce útočí přes Adrianu Remešovou z

Zuzana Kohoutová (vpravo) z Jindřichova Hradce útočí přes Adrianu Remešovou z Olomouce. | foto: Slavomír Kubeš, MAFRA

Musíme si věřit, burcuje jindřichohradecká házenkářka Kohoutová

  • 0
Byla jednou z největších bojovnic jihočeského házenkářského derby. A také byla smutná z toho, že její bývalé spoluhráčky hrají nyní za Písek. "Vždyť jsme spolu hrávaly od dětí," vysvětlila Zuzana Kohoutová, hráčka Házené Jindřichův Hradec.

V čem byl Sokol proti vám lepší?
V první řadě jsme nedokázaly ubránit střelkyně Borovskou a Vyhnalovou. Dávaly góly, i když jsme u nich byly. Ale přistupovaly jsme k nim později. Také jsme zbytečně ztrácely balony. Hlavně ve druhé části prvního poločasu a pak i ve druhém. Tím nám soupeřky ve skóre utekly. Pak už se to těžko dohání. V domácím prostředí byly nakopnuté a publikum je hnalo.

Vy jste do 25. minuty vedly.
Šlo to, dokud jsme měly síly. Ale hlavně hrály oba týmy klidně. Góly padaly na obou stranách. Pak jejich brankářka něco chytila a nám se přestalo dařit. Přišly asi tři ztráty balonu a soupeřky nám tam protiútoky odskočily.

Zvažovaly jste změnu taktiky o přestávce?
Akorát jsme si říkaly, že musíme včas přistupovat ke střelkyním. Ale moc se nám to nepovedlo. Míša Borovská dala asi tři góly zdálky. Znovu jsme dělaly technické chyby. Přišly rychlé útoky soupeře a už se těžko dotahovalo.

Vy jste ve druhém poločase dvakrát po sobě skórovala. Potřetí se proti vám postavila Borovská.
Ona je velice dobrý obránce. Nechci říci agresivní, ale velice dobrý.

Viděla, že zlobíte, tak se proti vám postavila.
To je to, co my neumíme. Ubránit jednoho střelce. A ještě jsme u toho nervozní. Ony si na toho střelce počkají, naruší nám naši kombinaci. My jsme nechávaly kombinace dohrávat a v tom taky byla chyba. Písek dával jednoduché góly a my jsme se na každý gól nadřely.

Také jste trefovaly tyče.
A nedaly jsme sedmičku.

Co momentálně můžete zlepšit?
Musíme si začít trochu víc věřit a pak zlepšit obranu. Tu máme špatnou. Děláme základní chyby. Nepředáme si pivota, nepřerušíme hru křídla, když nabíhá. Necháváme hráčky střílet z volné ruky.