Házenkář Zubří Adam Reček pálí v duelu s Karvinou.

Házenkář Zubří Adam Reček pálí v duelu s Karvinou. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Zubří vypadlo bez odporu, ani házenkáři Zlína nijak nevzdorovali

  • 0
Věřili, že čtvrtfinále ještě vrátí k rozhodujícímu duelu do své haly. Jenže házenkáři Zubří selhali v Karviné už při prvním pokusu, třetí utkání prohráli 19:26 a celou sérii 0:3 na zápasy. „Je to pro nás obrovské zklamání,“ nezastíral kouč Zubří Andrej Titkov.

Trojnásobný mistr si letos připomíná 90 let házené a oslavy chtěl spojit s úspěchem. Jenže v Českém poháru i v extralize zůstal bez medaile.

A pokaždé na štítu Karviné, která je osudovým soupeřem Zubří. Letošní série byla desátá v řadě, kterou tým z Valašska s neoblíbeným protivníkem ve vyřazovací části nezvládl. Z posledních 31 zápasů v play-off vyhrál nad Karvinou jediný! „Je to v hlavách a to se špatně odstraňuje,“ říká Titkov o zuberském komplexu z Karviné.

Zubří ztratilo sérii už doma, kde prohrálo dvakrát nejtěsnějším rozdílem branky. Sobotní zápas v Karviné se pak proměnil v zuberskou tryznu. Hosté prohrávali už 5:17 a debakl odvrátili až po pauze.

„Hodnocení utkání je velice jednoduché a lze jej shrnout do několika vět. Stejně tak jako v předcházejících dvou zápasech, i teď jsme selhali ve všech komponentech hry,“ pravil Titkov.

Jeho celek teď čekají zápasy útěchy o páté až osmé místo, prvním soupeřem jim bude za dva týdny zřejmě Jičín.

Jeden úspěch však přece jen Zubří o víkendu zaznamenalo. Mladší dorostenci vyhráli v Novém Veselí přímý duel o prvenství a s předstihem si pojistili mistrovský titul.

Zlín má poslední šanci na záchranu extraligy

Jenom třetinu utkání žila naděje házenkářů Zlína na prodloužení série play-out s Brnem. Po domácí porážce 24:31 ji prohráli 0:3 na zápasy a o udržení extraligy si to rozdají s Kopřivnicí. Rozhodující série začne za dva týdny.

„Doufejme, že si budeme věřit více,“ přeje si kouč Zlína Milan Buday, který byl po třetím utkání rozčarovaný. „Podali jsme nejhorší výkon v sérii.“

Zlínu se tragicky nepodařil přelom poločasů, úsek mezi 20. a 50. minutou prohrál drtivě 10:23!
„Je to v hlavách hráčů. Neposlechnou. Střílejí, kdy chtějí. Osmnáctkrát to dáme do gólmana, co potom můžeme hrát? Je to nekoučovatelné,“ sypal ze sebe Buday.

Příznačné bylo, že nejlepší zlínské okamžiky v zápase měl na svědomí dorostenec Martin Buček, který se ve své extraligové premiéře zaskvěl na pravém křídle čtyřmi pohlednými góly.