Zuberský házenkář Tomáš Mičkal

Zuberský házenkář Tomáš Mičkal | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Dvě tváře. Házenkáři Zubří jsou doma perfektní, venku ale nulové

  • 0
„Věděli jsme, že to bude těžký zápas. Ještě jsem neměl tak propocené tričko jako teď,“ oddechl si trenér házenkářů Robe Zubří Peter Dávid po sobotním vydřeném vítězství nad Novým Veselým v poměru 28:23. Jeho tým jde do první reprezentační přestávky se stoprocentní bilancí v domácích zápasech, kterou mu ale kazí škaredá nula ve venkovních utkáních.

„Ani jednou jsme nezvládli koncovku,“ povzdechl si Dávid.

V Karviné prohrálo Zubří gólem z poslední vteřiny, v Lovosicích ztratilo všechny body, přestože vedlo tři čtvrtiny zápasu, a ve Frýdku Místku marně dotahovalo pětibrankové manko z první půle.

„Až na Karvinou jsme nebyli ani jednou kompletní,“ poznamenal Dávid.

V Lovosicích absentoval režisér hry Mika, do Frýdku nejel ani nejlepší střelec minulé extraligové sezony Mořkovský. Oba stěžejní hráči mužstva.

Plzenští házenkáři zdolali Prešov a po zaváhání Karviné se dostali do čela ligy

„Víme, že když chybí jeden, tak to zvládneme. Teď jsme zjistili, že když schází oba, tak to také zvládneme, ale jenom doma,“ stočil Dávid opět řeč na zcela protichůdnou statistiku v domácích a venkovních zápasech. Po přestávce vyplněné kvalifikací o postup na Euro budou mít házenkáři nepřeberné množství šancí, jak si ji vylepšit. Z příštích sedmi utkání odehrají mimo svoje prostředí sedm.

„Čeká nás pekelný program,“ vnímá Dávid, jehož celek si zpestří kolotoč extraligových duelů pohárovou vsuvkou. Kromě osmifinále domácí soutěže se na evropské scéně střetne dvakrát s norským Arendalem. „Doufám, že se po přestávce konečně doléčíme,“ přeje si Dávid. Termín návratu Miky s Mořkovským však nedokáže odhadnout. „Je to těžké, protože oba mají svalová zranění a ta jsou nevyzpytatelná.“ Mořkovský kvůli zatuhlému lýtku přijde o kvalifikační sraz. Proti Novému Veselí to za něj vzal Palát; 13 góly si vytvořil svoje extraligové maximum. Druhým zuberským hrdinou sobotního vítězného večera byl brankář Štěpán Krůpa.

„Konečně jsme zvládli big point, když to bylo o gól. Neumím si představit, že bychom po třech těsných prohrách venku pustili další dva body. Chceme držet krok se soupeři v tabulce,“ prohodil Dávid, jehož celek se drží v těsném závěsu za elitní čtyřkou. „Letos je extraliga vyrovnanější než loni.“