Jakub Hrstka ze Zubří překonává ze sedmičky karvinského gólmana Tomáše Mrkvu

Jakub Hrstka ze Zubří překonává ze sedmičky karvinského gólmana Tomáše Mrkvu | foto: MF DNES

Zuberský křídelník Jakub Hrstka: Titul by byl krásnou tečkou

  • 0
Jeho o čtyři roky starší bratranec Martin v létě Zubří vyměnil za druholigový dánský klub Ribe-Esbjerg. A ani dvacetiletý Jakub Hrstka, který vedle svého příbuzného v posledních letech zářil na postu levého křídla, nezastírá, že je odhodlaný zkusit cizinu.

"Je asi snem každého házenkáře dostat se někam ven. Já bych chtěl odejít do ciziny co nejdřív a dál se rozvíjet," přiznává Jakub Hrstka.

O změnu se pokusíte po sezoně?
Kdyby to šlo, tak klidně i okamžitě. Nějaké možnosti se objevily, ale později z toho sešlo. Nechávám to na vedení klubu. A pokud se nic nepodaří, věřím, že za rok už to vyjde. Moc se na tu zkušenost těším.

Nedrží vám už Martin v Dánsku místo?
O tom nic nevím... Ani jsme spolu nemluvili, netuším, jak se mu daří.

Je pro Zubří jeho odchod citelnou ztrátou?
Jednoznačně. S Tomášem Říhou to byly v minulém ročníku opory. A hlavně post levé spojky, kde hrál Martin, je těžké nahradit.

Co byste chtěl se Zubřím ještě před odchodem dokázat?
Je to už moje čtvrtá sezona se Zubřím a skončil jsem jednou čtvrtý a jinak pokaždé druhý. Přál bych si, aby teď přišla ta nejkrásnější tečka a my dosáhli na titul. Ale to si určitě přeje každý sportovec.

Má Zubří na to, aby právě letos titul získalo?
Jsme sice o něco oslabení, ale můžeme to nahradit zuberským srdcem. Musíme se snažit všichni. Už to nebude hra o jedincích, ale o kolektivu. Pokud budeme silní jako tým,můžeme dokázat cokoliv.

Před rokem jste byl nejlepším střelcem extraligy, teď do týmu přišel z Přerova letošní nejlepší kanonýr Tomáš Bechný. To byste měli pokaždé dávat 40 gólů, ne?
Tak se na to nemůžete dívat. Přerov střelecky táhlo jen pár hráčů. V Zubří ale jsou na každém postu dva vyrovnaní hráči, nastoupit může kdokoliv.