Zápas skončil, nikdo nevěděl jak

Jičín - Nejdříve se radovali domácí, o chvíli později zase hosté. A diváci byli zmateni. Přestože po naplnění šedesáté minuty úvodního finálového zápasu 1. ligy mezi Jičínem a Kopřivnicí zazněl závěrečný signál, nikdo v té chvíli jistě nevěděl, jakým výsledkem utkání vlastně skončilo. Situace vypadala nepřehledně. Dvě vteřiny před koncem Kopřivnice zahrávala devítimetrový hod.

Domácí v té chvíli měli dva vyloučené hráče, hosté toho chtěli využít. Předvedli nacvičený signál, míč skončil v brance, ale mezitím zazněla závěrečná siréna. "Rozhodčí jasně gestem ukázali, že branka neplatila," vysvětloval pozápasovou radost domácích jejich trenér Petr Babák.

Jenomže pak se do děje vložil delegát utkání. Chvíli se diskutovalo, obě strany hájily svou pravdu. Konečný verdikt přinesl rozčarování domácích fanoušků.

Rozhodčí totiž svůj verdikt změnili a dvaadvacátou branku hostů uznali. Podle jejich názoru totiž ještě padla v řádné hrací době.

"To ani nebylo technicky možné při akci, kterou předvedli, za tak krátkou dobu branku vstřelit," rozčilovali se domácí. Místo radosti tak museli jít na prodloužení, trvající dvakrát pět minut. Téměř celé dvě minuty z této doby však hráli jen ve čtyřech.

V hektickém závěru základní hrací doby se totiž nechali vyloučit Krpelík a Kubec, navíc prodloužení začala útokem Kopřivnice. "Oslabení jsme sehráli výborně a odčinili jsme předcházející chyby," uvedl Babák. Jičín bez dvou vyloučených neinkasoval a poté svého soupeře těsně porazil.