Trenér Zlína Dušan Poloz udílí pokyny.

Trenér Zlína Dušan Poloz udílí pokyny. | foto: Jan Karásek, MAFRA

Zápas roku. Výhra posune házenkářky Zlína do finále, Veselí bude proti

  • 0
Zapomenout na nevydařené venkovní zápasy a vrátit se ke hře, s níž zvládly úvodní dvě domácí utkání. S tímto předsevzetím vstupují zlínské házenkářky do rozhodujícího semifinále play-off s Veselím. Pátý souboj vypjaté série začíná ve středu v 17 hodin.

"Bez ohledu na výsledek zápasu jsem na holky hrdý," připomněl trenér HC Zlín Dušan Poloz, že jeho výběr skončil v česko-slovenské interlize bronzový a v tabulce získal třikrát víc bodů než loni. "Finále by bylo pověstnou třešničkou na dortu."

Koučovat v něm chce i proto, že Zlín hrál finále naposledy v roce 2005. Trenér věří, že teď bude stejně úspěšný jako při poslední podobné výzvě, které čelil v Norsku. Před svým návratem do Zlína zachránil muže Folla v baráži o nejvyšší soutěž. "Bylo to vypjaté, ale my jsme to zvládli. Doufám, že se to bude opakovat," přeje si kouč.

V přípravě svým svěřenkyním zdůrazní, aby nebyly příliš nervózní. Oba týmy se dobře znají a nemají se čím překvapit, takže rozhodne spíše psychická pohoda a momentální forma. "Je to jenom sport, nejde o život. Ale to neznamená, že nechceme vyhrát," poznamenal Poloz.

Zlínskou výhodou je bilance v domácím prostředí. Až na dvě remízy družstvo všechna utkání vyhrálo. "Pokud zopakujeme výkon z naší haly, jsme schopni ve Zlíně uspět," varuje trenér Veselí Peter Sabadka.

Ve stejnou dobu, kdy zápas začne, budou čeští hokejisté bojovat ve čtvrtfinále mistrovství světa. Házenkářky se bojí, že to negativně poznamená návštěvnost. S termínem ovšem nešlo nic dělat. "Byl dohodnutý dávno předem," upozornil Poloz. "Budeme si přát, aby lidi přišli na házenou a o přestávce si odskočili do hospody na hokej. Jejich podporu budeme potřebovat."