Zlín - Jindřichův Hradec

Zlín - Jindřichův Hradec - Eliška Nevrlová ze Zlína | foto: Dalibor Glück, MAFRA

Trenér Poloz láká do Zlína spojku Poláškovou

  • 0
Zkušená spojka Alena Polášková, která pět let působila v dánském Sonderjyske, by se mohla stát nečekanou posilou extraligových házenkářek Zlína. S týmem trenéra Dušana Poloze, který včera zahájil hlavní část přípravy na novou sezonu, dokonce trénovala.

"Alena se vrací z rodinných důvodů domů, máme o ni zájem," přitakal Poloz. "Rozhodnou naše finanční možnosti," dodal.

Polášková není jedinou odchovankyní Zlína, která se včera objevila na tréninku. Dorazily také Iva Zámorská z norského Byasenu, Jana Simerská z francouzského Le Havru a Vendula Ajglová ze španělské Valencie.

"Holky si chtěly zatrénovat, navíc našim mladým hráčkám můžou ukázat, co umí," vysvětlil Poloz.

Kouč zatím počítá se dvěma posilami z Olomouce - křídlem Kristýnou Salčákovou a brankářkou Dagmar Vyhlídalovou.

"Salčáková s námi už trénuje, i když o jejím uvolnění stále jednáme," uvedl Poloz. "Vyhlídalová se k nám připojí v sobotu, protože je na dovolené v Egyptě.

Ale v Olomouci končí a bude působit u nás." Zlín navíc udržel nejlepší interligovou střelkyni Michaelu Budayovou, která koketovala s odchodem do zahraničí.

Aby reprezentační spojku přesvědčil, připravil pro ni jednu z nejlepších smluv v soutěži. "Míša v úterý promuje, pak bychom to měli doladit," naznačil Poloz.

Příprava pod novým trenérem bude netypická. Hráčky budou trénovat pouze jednou denně, a to odpoledne, zato tři hodiny v kuse.

"Půlku budeme věnovat hernímu tréninku, pak se přesuneme do lesa nebo posilovny," naznačil Poloz.

Důvod? "Chceme, aby si holky přes den mohly přivydělat nebo se věnovat studiu," objasnil.