Jan Kupa z Lovosic střílí na hostujícího brankáře Jakuba Votavu v zápase...

Jan Kupa z Lovosic střílí na hostujícího brankáře Jakuba Votavu v zápase extraligy házenkářů s Duklou. | foto: Petr Bílek, MF DNES

Zachrání Lovci zlatý sen? Do Karviné si jedeme pro výhru, burcuje Kupa

  • 0
Pátý zápas, nebo konec! Házenkáři Lovosic ve středu budou zachraňovat svůj zlatý sen, v Karviné zkusí odvrátit mečbol úřadujícího mistra v extraligovém semifinále. „Rozhodně nic nebalíme, do Karviné si jedeme pro výhru,“ burcoval na klubovém webu Jan Kupa, spojka Lovosic.

Lovci na úvod série skoro zbořili domácí halu nezapomenutelným veleobratem, ale pak prohráli v Karviné a také v sobotu před vlastními fanoušky.

Přitom přesně před tímto scénářem varoval hrdina vítězné bitvy Jiří Motl. „Před dvěma lety jsme tohle zažili. Vyhráli jsme v Karviné, vedli jsme 1:0, ale doma jsme prohráli. A pak jsme se už na vítěznou vlnu nedostali a vypadli 1:3 na zápasy,“ vzpomínal lovosický veterán.

Lovci ovšem mají stále ještě šanci na zvrat, v Karviné startuje středeční zápas v 19 hodin. „Doufám, že tím to nekončí. Že si půjdeme dál za naším snem. A tím je bojovat o zlato!“ přál si Motl.

Karviná věří, že už nyní zpečetí postup do finále extraligy. „Tohle bude pro nás v podstatě zápas sezony. Vyhrát v Lovosicích bylo klíčové, všichni jsme tam nechali duši. Série ale končí až třetím vítězstvím a my uděláme vše, abychom si to už nenechali vzít,“ slibuje spojka Karviné Dominik Solák.