Rastislav Trtík

Rastislav Trtík | foto: Jan Karásek, MAFRA

Trtík si rozmyslel odchod, převezme druholigový německý Rostock

  • 1
"Ekonomická situace Baníku OKD Karviná není ideální, ale na jedno se klub spolehnout může. I v příští sezoně tým povede zkušený kouč Rastislav Trtík," napsala MF DNES 3. června. Zmýlená neplatí! Trtík opouští Karvinou. Od třetího celku české nejvyšší soutěže míří do německého druholigového Rostocku.

Informaci o trenérském přestupu uvedl web HC Empor Rostock. Jedenapadesátiletý český kouč získal smlouvu na jednu sezonu.

"O novém trenérovi jsme vedli intenzivní debatu. Doktor Trtík přistoupil k novému úkolu velice seriózně a zároveň s nadšením," komentoval změnu předchůdce českého kouče na rostocké lavičce Norbert Henke.

Trtík byl přitom ještě před pěti týdny přesvědčený, že ve Slezsku zůstane.

Nechal se slyšet: "Po sedmi letech kočovného života po Německu a Slovensku, kdy jsem za rodinou jen dojížděl, by pro mě bylo vhodné, abych nějakou tu sezonu ještě zůstal. Jsem rád, že jsme se s Karvinou dohodli, i když vím, že příští sezona třeba nemusí být vůbec úspěšná."

Rastislav Trtík v minulosti vedl německý bundesligový Melsungen či slovenský Tatran Prešov. Kromě Karviné v minulosti doma působil také ve Frýdku-Místku.

,