Premiéra Zerzáně: Zlín jen remizoval

  • 1
Otrokovice - Upozornění nového trenéra zlínských házenkářek Jiřího Zerzáně o tom, že první letošní soupeř Cheb je silný, nebylo žádným sýčkováním. Hlavní favorit na titul v azylu v Otrokovicích nečekaně ztratil bod po remíze 17:17 (9:5). Nescházelo mnoho a chebský autobus se mohl vydat na pouť přes celou republiku v mnohem veselejší náladě. "Remízu kvalifikuji jako šťastnou. Ve druhém poločase byl Cheb lepší a kompaktnější, k výhře měl blíže," ocenil soupeře trenér Novesty Zlín Jiří Zerzáň. "Teď se hraje o body, ale rozhodovat se bude až v play off," připomněl.

"Doufal jsem v překvapení, ale realisticky bych byl spokojený s přijatelným výsledkem. Bod je vynikající," neskrýval nadšení kouč Chebu Miloslav Moulis. Úvod utkání přitom nenasvědčoval, že dojde k šoku. Zlín si postupně budoval náskok, který narostl na stav 8:2. Hostující házenkářky dobře bránily, ale v útoku byly bezradné. "Měli jsme ze soupeře velký respekt, považujeme ho za favorita ligy číslo jedna," vysvětlil Moulis.

Zlínské trápení naznačil zbytek prvního poločasu. Cheb nenápadně stahoval, zatímco domácí se proti kvalitní obraně přestali prosazovat. Nedařilo se hlavně oporám. "Vašková od 10. minuty neexistovala, Roubínková hrála celý zápas špatně," kritizoval Zerzáň. "Možná jsme se za stavu 8:2 uspokojili a Cheb se ukázkově zvedl."

Po změně stran hosté rychle vyrovnali, začalo přetahování o každý gól. Cheb jako by byl vývojem zápasu překvapený. Do vedení se dostal pouze jednou, další možnosti zbrzdily technické chyby. Domácí celek byl zaskočený, spasit ho mohla úspěšnými sedmičkami kapitánka Handlová. Ta minutu před koncem upravila na 17:16 poté, co hostující Kovačíková neproměnila sedmičku. V posledních vteřinách ale svou minelu napravila a vyrovnala.

"Arnošová udělala chybu a nechala rozehrát hráčku z křídla, Simerská pak šla ven pro balon a nechala na brankoviště naskočit soupeřku," postěžoval si domácí trenér. "Ale soupeř si remízu zasloužil," uznal.