ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Jiří Seidl, MF DNES

Soustředění v Maďarsku kouč porubských házenkářek chválí

  • 0
Herní soustředění v Maďarsku mají házenkářky DHC Sokol Poruba za sebou. A jejich nový trenér Peter Olšavský byl s náplní spokojený. Jeho svěřenkyně odehrály dva zápasy s nováčkem elitní maďarské soutěže Kisvárdai SE Kisvárda (20:21 a 16:23) a ve třetím duelu porazily druholigový Hajdunanás 32:13.

„Byla to pro nás hodně poučná a dobrá prověrka,“ hodnotil kouč Olšavský. „Výsledky v této fázi neřeším. Jsem rád, že do zápasů nastoupily všechny hráčky z kádru. To je podstatné a důležité.“

Dvě prohry s Kisvárdou jej tak nemrzely. „Je to sice nováček jejich nejvyšší soutěže, ale velmi ambiciózní. Už podle stávajícího kádru i předvedené hry si dovolím tvrdit, že v sezoně nebude mít problémy se záchranou,“ podotkl Olšavský. Před Hajdunanásem měl ale kouč obavy.

„Měli jsme dva zápasy se silným soupeřem za sebou, navíc jsme předtím navštívili vyhlášené maďarské termální lázně a byl jsem zvědavý, jak se s tím holky vyrovnají. Ten zápas ale jasně ukázal, že tým má charakter. Holky to odběhaly a odmakaly i v obraně. Prezentovaly se kolektivním pojetím, což je přesně to, na čem chceme stavět,“ zdůraznil trenér.

Smolné však bylo maďarské soustředění pro Terezu Chovancovou a Nikolu Varmužovou. Obě se zranily. „Chovancová v druhém utkání odstoupila kvůli zranění kolene, Varmužová měla problémy s nártem,“ přiblížil Olšavský.

Víkend už strávily porubské házenkářky v domácím prostředí a ve středu je čeká další přípravný duel. Doma se utkají se Zlínem.