ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Petr Eret

Házenkáři Plzně vezou z Dánska patnáctibrankové manko

  • 1
Kolding (Od našeho zpravodaje) - Házenkáři Talentu Robstav-M.A.T. Plzeň prohráli úvodní zápas 2.předkola Poháru EHF v dánském Koldingu vysoko 23:38 a o postupujícím je tak téměř rozhodnuto už před domácí odvetou, která se hraje v neděli 16. Října od 18 hodin v městské hale na Slovanech.

Dánský celek byl favoritem a hned od samého začátku o tom nenechal nikoho na pochybách. Po sedmi minutách vedl 8:1, když nekompromisně trestal plzeňské chyby a v obraně byl perfektní. Když už něco prošlo, pochytal to legendární gólman Hvidt.

„Stalo se přesně to, co jsme nechtěli. Upozorňoval jsem kluky, že musí zachytit začátek zápasu. Bohužel se tak nestalo, soupeři jsme to sami naházeli do rukou. Pak už se s tak kvalitním týmem těžko hraje,“ těžko hledal po zápase slova plzeňský trenér Martin Šetlík.

Už v prvním poločase protočil všechny brankáře, nápor Koldingu se ale podařit nezastavilo. Za čtvrt hodiny to bylo 13:3, v poločase pak 22:13. Plzeňský Talent střelecky drželi prakticky jen M. Tonar a Poloz. „Ten rozdíl byl obrovský,“ říkal 19letý brankář Filip Herajt, jenž nakonec odchytal největší část utkání.

Ve druhém poločase začal lépe Talent, snížil až na 30:22 ve 46. Minutě. Jenže pak přišla pasáž osmi minut bez vstřelené branky a bylo z toho až děsivé konečné skóre 38:23. „Ten úvod druhé půle mě mrzí možná ještě víc, začali jsme dobře. Byla šance to stáhnout na pět šest branek, pak zase ale přišel útlum,“ pokračoval Šetlík. O postupujícím už je podle něho jasno.

„Kolding náskok 15 gólů neztratí. Ale my se budeme chtít v odvetě předvést našim divákům. Musíme dnešek hodit za hlavu a odmakat to,“ dodal kouč plzeňského Talentu.

Pohár EHF házenkářů

2. kolo

Kolding - Plzeň 38:23 (22:13)
Nejvíce branek:
Stenmalm 8, Robledo 6, Jörgensen a Spellerberg po 4 - Poloz 7, M. Tonar 6, J. Tonar 4.