Radek Mráz z Dukly Praha (vpravo) střílí na bránu plzeňského Radka Motlíka.

Radek Mráz z Dukly Praha (vpravo) střílí na bránu plzeňského Radka Motlíka. | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Plzeňští házenkáři vezou remízu ze hřiště pražské Dukly

  • 0
Minutu a půl před koncem utkání vedli házenkáři Plzně na Dukle 23:22 a po vyloučení domácího Šika hráli přesilovku. Po bleskové souhře naskakoval pivot Petrovský sám na gólmana, jenže trefil pouze Petržalu a domácí se ještě nadechli. Polášek v poslední minutě vyrovnal a pak Dukla ubránila i závěrečnou akci Talentu.

Oba týmy ve třetím kole finálové skupiny Tipgames extraligy braly bod za remízu 23:23 a oba také čekají na první výhru v nadstavbě. "Je velká škoda, že jsme to v závěru nedotáhli k vítězství. Na druhé straně, po prvním poločase jsme prohrávali o pět branek a cením si toho, jak jsme se dokázali vrátit do utkání," uvedl trenér Talentu M. A. T. Martin Šetlík.

Po úvodních třiceti minutách moc důvodů k dobré náladě Plzeňané neměli. Dukla si vypracovala náskok 14:9 a zdálo se, že kráčí za výhrou. Ale hostům náramně vyšel vstup do druhé části. "Gólman Motlík si připsal čtyři zákroky v řadě a my jsme dokázali protiútoky proměnit. Obrana s brankářem nám znovu fungovala dobře," mínil plzeňský kouč.

Talent po remíze na Dukle zůstal v tabulce na páté příčce. Ostatní výsledky ale trochu vzdálily cestu k medaili. Na druhé Hranice nyní Plzeň ztrácí čtyři body, na třetí Lovosice tři. "Nadstavba má náboj, všechny zápasy jsou vyrovnané a bude to boj až do konce," řekl Šetlík. Příští sobotu jeho tým čeká čtvrté kolo v Zubří.