Házenkářky Veselí vyřadily v semifinálové sérii Olomouc - ilustrační foto.

Házenkářky Veselí vyřadily v semifinálové sérii Olomouc - ilustrační foto. | foto: Libor Teichmann, MF DNES

O český titul se utkají házenkářky Slavie a Veselí

  • 0
Minimální počet tří zápasů stačil házenkářkám pražské Slavie a Veselí nad Moravou k postupu do finále českého play-off. Vítěz interligy nepřipustil překvapení, vyhrál v Písku 25:23 a v semifinálové sérii 3:0. Veselí zdolalo v další repríze loňského souboje o titul Olomouc těsně 23:22 a rovněž sérii ukončilo.

Veselí bude obhajovat mistrovský titul, ale začne venku, protože slávistky letos jako první český tým dlouhodobou česko-slovenskou soutěž vyhrály. Oba soupeři na sebe narazili i ve finále Českého poháru, v tom v lednu zvítězil moravský celek o sedm branek.

V Písku předváděly skvělé zákroky obě brankářky, domácí Vařečková i slávistka Satrapová. Favorizované Pražanky si sice vypracovaly až pětigólový náskok, ale nakonec definitivně rozhodly o postupu až v poslední minutě brankou Černé.

V Olomouci se domácím házenkářkám nepovedl vstup do utkání, Veselí získalo náskok 6:1 a v poločase vedlo 14:9. Po změně stran však Olomouc začala postupně ztrátu stahovat a především díky Hrbkové v 51. minutě vyrovnala. V závěru se však prokázala zkušenost Veselí, které dovedlo zápas k postupovému vítězství 23:22.

Semifinále české části play-off - 3. zápasy

Písek - Slavia Praha 23:25 (13:13)
Nejvíce branek:
Stellnerová 6, Martenková a Luzumová po 4 - Kutlvašrová 7, Černá 5, Knedlíková a Vítková po 3. Rozhodčí: Haščík, Oťapka. Sedmimetrové hody: 1/0 - 4/3. Vyloučení: 5:5. ČK: Keclíková (Slavia). Diváci: 210. Konečný stav série: 0:3.

Olomouc - Veselí nad Moravou 22:23 (9:14)
Nejvíce branek:
Hrbková 7/1, Hejtmánková 6/2 - Chmelařová 6, Kočí 6/3, Súkenníková 4. Rozhodčí: Brunovský, Čanda. Sedmimetrové hody: 3/3 - 4/3. Vyloučení: 1:1. Diváci: 400. Konečný stav série: 0:3.

,