Nocar dostal mistry ligy do Zruče

Zruč - Rolling Stones, v překladu Valící se kameny. S nasazením rockové legendy slaví čeští házenkáři postup na mistrovství světa. Alespoň ti z Plzně. „Sami jsme si to takhle nazvali,“ smál se Karel Nocar. V neděli, po výhře nad Srbskem a Černou Horou, odpálil se spoluhráči oslavy v Brně, kde se utkání hrálo.

Už večer ale plzeňské trio Nocar, Jícha, Hynek, doplněné o kanonýra nároďáku Filipa, pokračovalo v Plzni. „Jen Petr Štochl musel k rodině,“ popichoval Nocar spoluhráče.

Ani to nebyl konec. Hned v pondělí reprezentanti zapíjeli svobodu dalšího brankáře z Plzně Jana Štochla, který se zítra žení.

A ve středu Nocar s Petrem Štochlem zorganizovali ve Zruči u Plzně akci „Kolik třešní, tolik višní“, na které se každoročně scházejí bývalí hráči Kovopetrolu Plzeň, mistři ligy z let 1998 a 1999. Spolu s dalšími házenkáři, trenéry a přáteli.

Vyhecovaný fotbalový souboj mezi Starými a Mladými skončil smírně 4:4, v dodatečných penaltách byli lepší Mladí. „Na hřišti nás zase nepřehráli, jako vždycky,“ prohlásil Martin Šetlík, opora výběru dříve narozených. Měl pravdu.

„Někteří letos chyběli. Tonar je zraněný, Filip jel na fotbal do Německa, nedorazli Bečvář ani Špalek,“ vypočetl Nocar. Sám si chce po 11 měsíců dlouhé sezoně teď chvíli odpočinout. „Byl to zápřah, ale se skvělými výsledky.“